FREDAGSTANKER

Det har vært litt mye KrF og Trump i det siste ...

Dagene er blitt merkbart kortere. Snart er mørketida og julestria over oss for fullt. Den har også sin sjarm.
Meninger

Det er mulig det har noe å gjøre med at jeg begynner å bli godt voksen, men det er i tilfelle bare litt av forklaringen. Vi som jobber i Driva kommenterer ofte oss imellom hvor fort vi synes ukene går. Dagene fra mandag til fredag går unna i stor fart. Fredagene synes å komme tettere og tettere. Det er slett ikke alle ukene jeg føler at jeg har fått gjort det jeg så for meg at jeg skulle rekke i starten av uka.

Den følelsen er det nok mange uansett bransje som sliter med. Det er hektisk i arbeidslivet. I avisredaksjonene rundt om er det i hvert fall ikke slik at vi venter på at klokka skal bli fire. Det er mer enn kamp om å få gjort unna mest mulig før arbeidsdagen er over. Ofte strekker den seg litt lenger enn det som betegnes som en normalarbeidsdag.

Siden forrige ukes fredagstanker ble skrevet, har det skjedd mye både lokalt og nasjonalt. Sist fredag ettermiddag var det deadline for KrFs skjebnevalg om framtidig kurs. Blått eller rødt. Nå kjenner vi fasiten, men vet fortsatt ikke hvordan regjeringssonderingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti vil ende. Etter alt som har skjedd er de nærmest dømt til å lykkes. Men det må nok svelges kameler i stor stil før en regjeringserklæring er på plass.

Jeg må innrømme at jeg kjente meg litt igjen i beskrivelsen da en samfunnsengasjert person som var innom Driva en dag uttrykte seg omtrent slik; Jeg vet ikke om jeg noen gang har vært så spent på utfallet av et valg som jeg ikke sjøl har vært engasjert i.

Det hører med til historien at vedkommende var lite fornøyd med utfallet av valget til landsmøtedelegatene.

For oss som fortsatt i hovedsak holder oss orientert om de store internasjonale sakene gjennom lineær TV, har det vært umulig å ikke få med seg at det har vært mellomvalg i USA. Demokratene sikret seg flertallet i Representantene hus, mens republikanerne styrket makta i Senatet. Ikke uventet sto president Trump fram og konkluderte med at valgresultatet er en stor seier for ham som president og for det amerikanske folket.

Jeg er interessert i amerikansk politikk og historie, men må medgi at jeg synes dekningen på norsk fjernsyn har vært i overkant med tanke på at dette var et mellomvalg. Den siste tida er det vel bare thrilleren i KrF som har fått større medieoppmerksomhet.


Siden denne ukas fredagstanker alt er i fri flyt fra det ene til det andre, har jeg to ting til jeg må få nevne. Jeg var blant de mange som var på premieren til «Stjernestøv» i regi av JazzåTeatret forrige torsdag. Jeg må medgi at jeg var litt spent da jeg tidlig i forberedelsene til stykket hørte at bare var tre skuespillere som skulle fortelle den dramatiske historien flere fra distriktet vårt opplevde i sin søken etter rikdom i Klondike. Den smule bekymringen om hvordan de i all verden skulle klare å formidle dette med bare tre personer og enkle kulisser, kunne jeg ha spart meg. Forestillingen var rett og slett imponerende. Jeg håper den blir å se både i Sunndal, Surnadal og andre steder også til neste år!

Lørdag 24. november inviterer Driva i samarbeid med Surnadal jeger og fiskerforening til gevirbedømming/utstilling i Todalen ungdomshus. Det er fortsatt plass til flere gevir både til bedømming og for utstilling. Det er mange jegere i distriktet vårt, og jeg håper mange møter fram med gevir eller bare for å få en jaktprat. Til Todalen er det alltid hyggelig å komme, både med og uten gevir!


God helg!

[FREDAGS-

TANKER]