Vil ha Ada på sokkel

- Nå er det på høy tid  Ada Stolsmo Hegerberg blir foreviget med en skikkelig statue.

Historisk gullball: For første gang ble Gullballen delt ut til en kvinnelig fotballspiller. Dermed skriver Ada Stolsmo Hegerberg seg inn i historiebøkene. Etter å ha mottatt prisen takket Ada blant andre lagkameratene sine i Lyon – og familien. – Jeg elsker dere så mye!, strålte en hun. Både mamma Gerd, pappa Stein Erik, storesøster Andrine og storebror Silas var i salen og fikk delte det helt spesielle øyeblikket med Ada. (Foto: Scanpix)  Foto: FRANCK FIFE

Meninger

Den må få en  utstillingsplass  som vises i sentrum av Sunndalsøra, og gjerne være av aluminium.

Onsdagens melding i radioens lokalnyheter var det ekstra puffet jeg måtte ha for å skrive og publisere det jeg lenge har ment. At Ada nå også har fått plass i Guinness rekordbok, er det siste beviset så langt på at hun i høyeste grad fortjener at heimstedet hennes gjør skikkelig stas på henne.

Å ramse opp og minne om Adas utrolige merittliste burde være å fornærme lokalavisas lesere.  Tiden er derimot moden for å gjøre noe mer enn å gi verbale roser, selv om fotballspilleren i særklasse, kanskje bare er midt i sin utrolige karriere.

På Madeira pynter Ronaldo opp i hovedstadens travleste rundkjøring, og nå nettopp har Malmø gjort stas på Zlatan på samme måten. Utenfor Color Line Stadion i Ålesund har bronseutgaven av John Arne Riise stått i mange år. Han også med tilknytning til Sunndalsøra. Det samme gjelder kunstneren som har skapt Riise-statuen, Thore-Bjørn Skjølsvik. Han fylte nettopp 80, og er still going. Kanskje kan Skjølsvik dermed sette enda et kunstnerisk spor etter seg her, og samtidig gjøre ære på verdens «høyest dekorerte» kvinnelige fotballspiller, og den første sunndaling i Guinness rekordbok.

Egil Knarvik