- Fatt mot – og god påske

- Alt blir bra.

  Foto: Ingrid Ellevset

Meninger

Vi er inne i den stille uka. I år er uka stillere enn vanlig. Vi lever med sosiale begrensninger og instruks om å holde avstand. Med hygienekrav og hyppig håndvask. Med hytteforbud og karanteneregler. Med beskjed om å holde oss inne i et nedstengt Norge. Alt på grunn av koronapandemien.

Siden fredag den 13. mars har vi levd med stengte barnehager og skoler. Skoleungene må følge heimeundervisning mens vi foreldre får prøvd oss som hjelpelærere. Mange forsøker å jobbe heimefra. Andre har fått regelrett yrkesforbud. Altfor mange er permitterte, har mistet jobben eller er bekymret for egen bedrift. Noen hadde problemer i hverdagen, og disse blir enda verre nå. Sist men viktigst er vi redde for å bli smittet av koronaviruset, og at vi uforvarende skal smitte andre. I verste fall noen vi er veldig glad i.

Likevel biter vi tennene sammen og jobber oss gjennom krisen. Sammen. Vi følger rådene vi får for å begrense smitten og beskytte sårbare medmennesker. Vi stoler på at styresmaktene gjør hva de kan for å hjelpe folk og land slik at flest mulig skal greie seg i denne tunge tida. Vi klapper for alle helsearbeiderne og den fantastiske innsatsen dere gjør for fellesskapet og samfunnet. Vi stiller opp for hverandre når vi kan, og har mye humor i hverdagen. Vi stoler på hverandre. Vi får tid til å tenke igjennom hva som faktisk er viktig i livet. Spesielt nå i den stille uka. Alt mens vi venter spent på når og hvordan landet skal åpne opp igjen.

For komme oss igjennom dette, det skal vi. Det vil ta tid. Det vil kreve mye. Det vil koste oss, både menneskelig og økonomisk. Kanskje vil det endre verden. Likevel sier jeg som ungene våre: Alt blir bra!

Fatt mot – og god påske til dere alle.

Ståle Refstie