Debatt

Støtter ikke mistillitsforslaget fra Frp

Frp blir alene om å kreve mistillit mor fylkeskommunedirektøren.

Fylkeskommunedirektør Ottar Brage Guttelvik. 

Meninger

Vi støtter ikke mistillitsforslaget Fremskrittspartiet varsler mot fylkeskommunedirektør Ottar Brage Guttelvik til fylkestinget mandag den 15 juni, og vil avvise at saka settes opp på sakslisten. Forslaget fra FrP er svakt begrunnet og viser liten forståelse for samspillet mellom politikk og administrasjon. Fylkestinget har det øverste arbeidsgiveransvaret for fylkeskommunedirektøren. En god ivaretakelse av arbeidsgiveransvaret handler om å bygge et godt samarbeidsklima i et anstendig ordskifte mellom folkevalgte og fylkeskommunedirektøren, og opptre slik at konflikter forebygges. Der har vi alle et felles ansvar. Stadige trusler om mistillit fra FrP er ikke god arbeidsgiverpolitikk, og skaper stor uro og usikkerhet i organisasjonen.

Line Hatmosø Hoem, Gruppeleder Arbeiderpartiet

Marit Nerås Krogsæter, Gruppeleder Senterpartiet

Anders Riise, Gruppeleder Høyre

Randi Walderhaug Frisvold, Gruppeleder Krf

Yvonne Wold, Gruppeleder SV

Carl Johansen, Gruppeleder Mdg

Silje Alise Ness, Gruppeleder Rødt

Pål Farstad, Gruppeleder Venstre