Debatt:

Om synske og trangsynte

Leserinnlegg.

Edgar Bæverfjord. Arkiv. 

Meninger

I et leserbrev i Driva går Eivind Hasle til et personangrep på Dordi Skuggevik for hennes meningsytring om, nå sist, Todalsfjord-forbindelsen.

Skuggevik gir der et enkelt og greit resyme av fadesen som har skjedd gjennom tiår, uten at man tilsynelatende kommer nærmere målet. Videre har Skuggevik selvsagt rett i at dette ikke er et veiprosjekt som kun angår kommunene Surnadal og Sunndal. Dette er en vei som næringslivet i vårt fylke, men også langt utover vårt fylke, vil nyte godt av. Og slikt fører for det meste med seg arbeidsplasser og litt liv og røre i de berørte kommuner.

Gjennomgående har Skuggeviks argumentasjon interessante vinklinger hva angår samferdselspolitikk i fylket. Indre Nordmøre må, gjentar må, få oppgradert hovedveinettet gjennom regionen. Om vi vil være med. Og hun kan lese kart i motsetning til enkelte andre.

Jeg har aldri stemt på, og vil nok aldri stemme på FrP. Men Eivind Hasles patetiske angrep på Frank Sve og Sylvi Listhaug gjennom Dordi Skuggevik er utspekulert hersketeknikk.

Frank Sve er en profilert og rettskaffen fylkespolitiker, og Sylvi Listhaug har utvilsomt kommet langt i politikken For begges vedkommende, sånt skjer for det meste gjennom hardt arbeid for det man tror på. Og da har ikke hverken du eller jeg, Eivind Hasle, annet valg enn å møte den politikken med kunnskap og saklige argumenter. Det er det som kalles demokrati.

Tilbake til Todalsfjord-forbindelsen: De personene som steller med dette har holdt på lenge, veldig lenge. Tilsynelatende uten nevneverdig fremgang. Mange dyre middager er fortært, en mengde hotellrom er benyttet, en uhyre mengde møtetimer er avholdt.

Resultat: Så godt som null.

Og når resultatene ikke er i nærheten av det som er forventet er det helt vanlig å skifte mannskap. Og nå er den tiden kommet, som Skuggevik så velformulert beskriver.

Så Eivind Hasle. Både du og jeg har heldigvis en grunnlovsfestet ytringsfrihet. Men om det ikke er til for mye bry for deg, kan du være så snill å møte ytringer du ikke liker med litt saklighet og kunnskap. Hersketeknikker gjennom personangrep fungerer dårlig i våre dager.

Lykke til.

Når det gjelder Dordi Skuggevik er hun en frisk vind i samfunnsdebatten som ihvertfall jeg setter pris på. Jeg er langt ifra enig i alt hun skriver, men det meste er svært velformulert og tidvis opplysende.

Sunndalsøra 27.06.20

Edgar Bæverfjord