Det går mot lysere tider

Hvor var du da Oddvar Brå brakk brakk staven? Hvor var du 11. september 2001? Og: Hvor var du 12. mars 2020? Enkelte datoer blir stående.
Meninger

Denne jula vil også bli husket. Dette blir ei jul uten de store sosiale adspredelsene. Vi kan møtes i mindre grupper – og med god avstand. Vi skal ikke gi alle juleklemmene som vi ønsker.

Hele 2020 blir et år vi ikke vil glemme. Selv vil jeg spesielt huske alle de konsertene, reisene, teater- og restaurantbesøkene og fotballkampene som ble avlyst eller utsatt.

Å synge sammen med vilt fremmede på konsert – eller juble hemningsløst på en fotballstadion.

I 2020 har vårt frie liv hatt trange kår.

Men klokken 11.02 mandag skjedde det: Sola snudde – og det går igjen mot lysere tider!

Noen timer senere kom nyheten om at Pfizer-vaksinen er godkjent i Europa, og dermed også for Norge. Utstyret for den omfattende vaksineringen rulles ut over det ganske land.

Nå håper vi at koronapandemien snart snur. Vaksinenyhetene er gode. Men prisen er høy: Over 1,7 millioner mennesker er døde på grunn av viruset som over 77 millioner enten har eller har hatt.

Nå herjer også en ny mutert variant i Storbritannia, som er 70 prosent mer smittsom. Den nye versjonen er også oppdaget i Danmark, Nederland og Sør-Afrika. Det er ikke gode nyheter.

Tirsdag ble det registrert 431 nye smittetilfeller i Norge. Dermed er smittetrenden nasjonalt igjen stigende. Siden 19. november har trenden vært både synkende og flat, før den nå stiger igjen. 38 kommuner har en stigende smittetrend, inkludert Trondheim, hvor kriseledelsen fortløpende vurderer nye tiltak.

Dette må vi ta på største alvor. Vi må gjøre hva vi kan for å unngå at smitten øker kraftig over nyttår.

Vi er nødt til å følge rådene fra myndighetene en god stund til.

Hold ut, godtfolk!

For det går mot lysere tider.

Forhåpentligvis også for kulturen, idretten og frivilligheten, og en rekke bedrifter og næringer, som har hatt et spesielt tøft år.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god og fredfull jul!

Tommy Fossum