Leserbrev

Måtte du stå i testekø sa du? OK, so what?

"Sier som Henrik på Radio Rock: Ta ‘rei sammen!"

Illustrasjonsbilde.  Foto: Tommy Fossum.

Meninger

Her litt utenfor verdens navle har vi levd godt med Koronaen. Med unntak av en tøff start i mars 2020, som er veldokumentert i stedlige aviser, har vi stort sett levd ganske fjernt fra den hverdagen mange andre i Norge har opplevd.

Min arbeidsgiver har lenge praktisert et strikt regime for hvem som kan møtes, hvor mange og hvor, men vi har tross alt hatt det bedre på Sunndalsøra enn i Oslo. Når vi nå står over for det som jeg vil kategorisere som Sunndals første virkelige koronautbrudd, så skjer det ting.

Det er mulig at personvernet ikke står så sterkt under en pandemi, det kan til og med være gode forklaringer på hvorfor en arbeidstaker med positiv test skal framstilles med alt utenom navn i lokalavisen. Men resultatet ser vi i kommentarfelt og avisspalter: ‘Hvorfor må ikke studenter teste seg når de reiser hjem og skal jobbe i vinterferien’? ‘Er det greit at folk som bor i Trondheim kan jobbe her uten test’? ‘Hun må jo ha skjønt at hun kunne vært smittet’?

Sier som Henrik på Radio Rock: Ta ‘rei sammen! Hva med de 7500 tilreisende til Hemsedal, mange (de fleste?) uten negativ test. Mange som ikke orker å samarbeide med kommunens apparat for smittesporing, fordi de er lei. Se det opp mot et stakkars medmenneske som ut fra det som er publisert ikke har brutt en eneste formaning fra FHI.

Måtte du stå i testekø sa du? OK, so what?

Ivar Bullvåg Hanssen

Innlegget ble først publisert på hans Facebook-side, og er gjengitt her med skribentens tillatelse.