Anne Merete Hage til minne

Meninger

Et utrolig trist og sjokkerende budskap nådde meg i dag. Anne Merete Hage fra Rennebu omkom etter en tragisk hyttebrann da hytta hennes i Jøldalen brant ned i august.

Anne Merete var sykepleier ved Helsetunet i Sunndal i flere år. Hun var svært engasjert i jobben sin og spesielt i demensomsorg, hvor hun også var demenskoordinator for en periode. Hun beskrives av en kollega som en gigant av en sykepleier og et menneske. Hun hadde en blogg hvor hun tok opp viktige tema innen helse og omsorg og hvor hun fikk vist sitt sterke samfunnsengasjement .

Jeg fikk den glede å bli kjent med Anne Merete i 2017 da hun bokbadet meg på Sunndal bibliotek i forbindelse med lansering av boka mi « Den blå time», som omhandler demensomsorg og min fars siste år på sykehjem.

Anne Merete var en person man umiddelbart måtte bli glad i. Hun var opptatt av hele mennesket og lurte selv på om hun var proff nok som sykepleier nettopp fordi hun gikk så inn i den enkelte pasients skjebne.

Hun ble selv syk og slo seg da ned i heimkommunen sin. De to siste åra ble preget av en tøff kreftbehandling.

Vi holdt kontakten gjennom korona og sykdom via mail og hadde avtalt å møtes for en kopp kaffe på Oppdal utpå sommeren. Slik ble det dessverre ikke. Jeg leser i Driva at hun døde den 17.august på Haukeland sykehus.

Anne Merete pleide å tilbringe sommeren på hytta si i Jøldalen sammen med sin gode følgesvenn, hunden Fjosok. Hun gledet seg alltid til det. Denne sommeren skulle hun samle krefter etter sykdommen og alt så lovende ut. At hun nå er borte, er ufattelig.

Jeg er glad jeg fikk bli kjent med et så raust, varmt og fantastisk menneske som Anne Merete. Hun vil bli savnet av pasienter, pårørende, venner og familie. Hun hadde et bankende hjerte for oss alle. Takk, Anne Merete. Det er med stor sorg jeg skriver.

Sunndalsøra den 2.9.21,

Åse Eldrid Lyng