Lørdag kunne alle Ap-sympatisører glede seg over resultatet i en meningsmåling som Respons Analyse har gjort for Romsdals Budstikke og Adresseavisen. Målingen viste at 29,9 prosent av velgerne i Møre og Romsdal vil stemme på Arbeiderpartiet neste høst. Det gjør partiet til det klart største i fylket. Dersom like mange sier det samme i september neste år vil fylkespartiet igjen ha tre representanter på Stortinget.

Først når partiene har avholdt sine nominasjonsmøter er det klart hvem som skal toppe de ulike listene. I Arbeiderpartiet kjemper blant andre lokallaget i Kristiansund for at Tove-Lise Torve og ikke Else-May Botten skal ha førsteplassen. Det er nærliggende å tro at utspillet fra nordmørsbyen kan bunne i sjukehusstriden. Vi tror det vil være lurt av partiet å samle kreftene for den endelige plasseringen nominasjonskomiteen kommer fram til. Det er budskapet som også Tove-Lise Torve signaliserer i dagens avis. Hun tar den plasseringen på lista som flertallet på nominasjonsmøtet bestemmer. Arbeiderpartiet vil med Bottens oppvekst i Halsa uansett utfall få en sterk nordmørspolitiker på topp.

I Senterpartiet er Jenny Klinge sjølskreven på førsteplassen. Klinge har gjennom sine etter hvert mange år på Stortinget vært en tydelig politiker. Det har hun også vært i debatten rundt kommunereformen. Reformen ser ikke ut til å være i nærheten av å skape det samme engasjementet som EU-saka i sin tid gjorde, men det er grunn til å tro at debatten både kommunereform og sentraliseringspolitikken vil styrke Senterpartiet fram mot valget.

I Fremskrittspartiet håper de på at Sylvi-effekten skal gi partiet et oppsving i Møre og Romsdal. Det kan muligens blir resultatet på Sunnmøre. Neppe på Nordmøre.