Hovedfokuset i barnehagen har fra oppstart vært friluftsliv og dyrehold. Det var Reidun og Edmund Morewood som satt med ideen og realiserte drømmen om en barnehage som skulle ha en litt annen vinkling på barnehagedagen enn hva en ordinær barnehage ofte har. Deres visjon var å ha et fjøs med dyr i som barna skulle være med å stelle og ta vare på. De ønsket også at barna skulle få være masse ute i friluft og høste gode opplevelser med å være ute i all slags vær. De satte istand gamle Eidsøra skole, så barna kunne boltre seg inne, de dagene temperaturen skulle snike seg altfor langt ned på gradestokken, eller vind, snø og regn skulle bli for heftig.. Den gamle gymsalen fra skoletiden, skulle kunne brukes dersom behovet var der.

Foto: Privat

Reidun og Edmund koblet tidlig i prosessen på to barnehagelærere som ville være med å utvikle denne drømmen.

I 2022 tok sønnen, Aleksander Morewood over driften, og står i dag som eier av barnehagen.

Torsdag 07.september markerte Farmen Friluftsbarnehage 10-årsjubileum.

Vi feiret med å invitere barn med familie og gode naboer på kake, saft og kaffe. Det var et veldig godt oppmøte med rundt 70 besøkende.

I god ånd som friluftsbarnehage hadde vi bursdagsfesten ute på uteområdet vårt, og værgudene var virkelig med oss denne ettermiddagen. Det var rundt 20 grader og god høstsol, og vi hadde pyntet med ballonger og fine tegninger laget av barna.

Foto: Privat

Gjennom våre 10 år som friluftsbarnehage med gårdsdrift, har vi opplevd både fødsler, dåp og begravelse av ulike dyr, samt hatt bryllupsfest, fjellturer, strandturer, sykkelturer, skogsturer, regnfulle turer, skiturer, aketurer og mye mer.

Som friluftsbarnehage med gårdsdrift har vi hatt både hamster, marsvin, mini-griser, fisker, kaniner, ponni, høner, vaktelhøner, hane og geiter. På våren har vi kopplam boende hos oss.

Vi har hatt ti år med veldig mange fine, reflekterte, omsorgsfulle, morsomme og aktive barn, og kjekke foreldre. Vi er takknemlige for alle som har valgt oss opp gjennom årene og ønsker å takke for ti flotte år, og satser på mange flere fine tiår fremover her på Farmen Friluftsbarnehage.