Tirsdag den 3. mai 2022 ble det holdt medlemsmøte i Halsa Pensjonistforening på «Mors gryter», Liabø. Møtet startet kl. 14.00 Vår leder Aase Fjærli hadde gleden av å ønske velkommen til hele 27 deltakere.

Bjarte Aasgaard var som vanlig kommet med sitt trekkspill og ble ønsket velkommen. Denne gangen var vi i tillegg så heldig å få Lars Olav Tunheim til å besøke oss. Lars Olav er kjent for å kunne litt av hvert, både spøk og alvor, og han har en god stemme og kan også være litt av en skuespiller. Etter velkomst og litt orientering fra Aase, sang vi «Norge mitt Norge» med Rolf som oppsanger og med tonefølge av Bjarte. Ordet ble straks gitt til Lars Olav Tunheim.

Han tok for seg dette med god framferd, vår kultur, skikk og bruk. Har funnet frem til noen gamle protokoller fra lærerlaget i Halsa. Dette viste veldig godt de store endringer som er gjennom de siste 50 – 60 år. Særlig artig med en resolusjon fra lærerlaget til stortinget fra 1957.

Etter forslag fra Lars Olav sang vi «De nære ting» før han så deklamerte «Gammeltida» et dikt skrevet av Ragna Engvik fra Hitra. Artig og gjenkjennelig tekst, og utmerket fremføring. Lars Olav kom nå inn omkledd slik at han lignet på en kar fra ca 70 – 80 år tilbake i tid. Han fremførte nå Han Simon i Støa og katten av Jakob Sande. Et meget kjent dikt som ble fremført på en framifrå måte. Her kom virkelig Lars Olav sine skuespillertalenter til sin rett. Aase takket for en utmerket underholdningssekvens.

Vi sang så «Norge i rødt hvit og blått» Tiden var kommet for servering av middagen som denne gang bestod av blandaball med tilbehør. Etterpå dessert og kaffe. Meget smakfullt. Dette er en meget kjent og vel brukt middagsrett på våre kanter og synes å bli satt pris på av deltakerne. Praten gikk med liv og lyst rundt borda, tydelig at folk virkelig setter pris på å møtes, særlig da over et godt måltid. Tusen takk til folket på «Mors gryter» for god mat og god service.

Etter den gode middagen sang vi «Hildringstimen» med musikk av Bjarte og med Rolf som forsanger. Med litt mere trening vil også denne gå helt fint. Mens vi kosa oss med dette ordnet Aase, Bjørg og Magnhild seg klar for åreslag. Salget gikk strykende og det ble flere fornøyde vinnere.

Vi fortsatte så videre med allsang, «Drømmen om Elin», og «Det hender som mangt på Hovedøen».

Ola orienterte så om noen turønsker som har vært diskutert med Ottar Hendseth. Den første er «Bli kjenttur i Heim», egen kommune. Beregnet å bli kjørt medio juni med minibuss. Neste turønske var Averøya og til Bud med middag på bryggene der. Denne er beregnet å bli kjørt medio august. Det virket som interessen for begge turene var bra så dette regner vi med å få til. De fleste har nok lyst på en utflukt nå etter å ha vært «stallstått» så lenge.

Etter noen orienteringer av Aase, var tiden kommet til Harald og hans quiz. Harald har alltid utarbeidet gode og varierte spørsmål, som gjør at vi gjerne får en viktig oppdatering av våre kunnskaper. Takk til Harald for godt arbeid.

Vi sang til slutt «Kjem du i kveld» med tonefølge av Bjarte og Rolf som forsanger. Aase fremførte diktet «Lykken i livet» av Arnulf Øverland, før ho takket for et veldig bra oppmøte og ønsket alle vel heim.

Ola Skålvik

referent