Lover skispor

Grødalen Hytteeierlag vil legge til rette for at alle skal kunne nyte kritthvit vinter i fine skispor.

Tore Engen, Hilde Andersen og Gunnar Furu i Grødalen Hytteeierlag har gått til innkjøp av en tråkkemaskin som skal sørge for flotte skiløyper innover dalen i vinter. 

Nyheter

Så sant det blir skiføre, lover Grødalen Hytteeierlag skispor i dalen i vinter. Laget har gått til innkjøp av en brukt tråkkemaskin. Den kommer fra Valdres, hvor den har gått 1400 arbeidstimer. Det betyr at tråkkemaskinen har adskillige kilometer skispor foran seg - som vil komme mange til glede. Det er ikke få som tar turen opp i vakre Grødalen vinters tid.  

- I 2015 kjørte Grødalen Hytteeierlag i samarbeid med Grøa IL og Sunndal kommune et prøveprosjekt med oppkjøring av skispor i Grødalen. Det viste seg å være kjempevellykket, forteller leder i laget, Gunnar Furu.

Til årets sesong har laget derfor satset ytterligere og kjøpt inn egen maskin. Dette etter å ha fått en avtale med Sunndal sparebank, som gir hytteeierlaget ett års tid til å få finansieringen på plass. Nå skal det blant annet søkes om kommunalt tilskudd samt tippemidler for å dekke inn de 930.000 kronene maskina har kostet.

- På denne måten får vi maskina på plass nå allerede nå i vinter, sier Furu, mens Tore Engen understrker at dette er et stort løft for hytteeierlaget.

Laget vil sørge for skispor innover hele dalen, fra Vangshaugen til Stortæla og i retning Dalabrua. Dette i samarbeid med kommunen og grunneierne.

- Vi håper nå dette blir godt mottatt, understreker de.

Hytteeierlaget har i dag av 200 medlemmer. Det er rundt 400 hytter i dalen. Men laget er opptatt av at Grødalen skal være tilgjengelig også for folk som ikke har hytte i området, understreker Hilde Andersen. Laget viser også til planer om å få bygd et garasjeanlegg med toaletter ved Vangshaugen, noe som vil være et godt utgangspunkt for alle som ønsker å ta skiene fatt i Grødalen.