Ei ung kvinne har mistet livet etter å ha blitt stukket med kniv ved asylsøkermottaket på Sunndalsøra torsdag kveld. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 20.38.

– Vi fikk melding om at det pågikk en knivstikking. Man kunne høre det i bakgrunnen, så det var dramatisk, sier operasjonsleder Jarl Aspen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til VG.

Det var en beboer ved mottaket som ringte politiet.

Da politiet kom til stedet, skal de ha funnet kvinna hardt skadet.

Beboer pågrepet

En mann som er født i 1997 er pågrepet etter ugjerningen.

Operasjonsleder Jarl Aspen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier at mannen stakk fra stedet, men ble innhentet og pågrepet kort tid etterpå.

Pågripelsen skal ha forløpt uten dramatikk.

Kvinna skal være født i 1998 og var beboer ved mottaket, i likhet med mannen som er født i 1997. Begge skal ifølge Adresseavisen være fra Eritrea. VG skriver at 18-åringen skal ha vært på mottaket i rundt ett år, mens kvinna kom til stedet først i høst. Hvilken relasjon det var mellom de to er så langt ikke kjent.

Leter etter våpenet

Politiet opplyser at det nå pågår teknisk og taktisk etterforskning på stedet.

Til VG sier politiet at det jobbes med å lokalisere drapsvåpenet, som vedkommende skal ha kastet fra seg da han forlot asylmottaket.

Da Driva kom til stedet rundt klokka 22.00 var politiet i ferd med å sperre av et område rundt blokka nærmest Driva elv. Fire politibiler sto parkert utenfor mottaket, samt en ambulanse. Politi og helsepersonell oppholdt seg inne i blokka.

Det hadde samlet seg mange beboere utenfor blokkene.

Vitner

Det skal ha vært vitner til hendelsen.

– Beboerne er i sjokk, sier operasjonslederen til NTB.

Helsepersonell tar nå hånd om beboere ved mottaket.

Det er 260 ordinære plasser på asylsøkermottaket i Sunndal. I tillegg er kommunen driftsoperatør for to avdelinger for enslige mindreårige asylsøkere. Mange ulike nasjonaliteter er samlet på mottaket.