«Hei på du!» med Inga

Sunndalingene skal få bli bedre kjent med Rindal-kunstneren.

Dalsegg og Øiestad: Johan Øiestad foretok også snorklippinga da Dalalåven Atelier skulle åpnes. I kveld intervjuer han kunstneren på Øra Kafe. 

Nyheter

Onsdag kveld skal Inga Dalsegg være gjest i månedens «Hei på du!» på Øra Kafé. Det er Johan Øiestad som skal prate med Rindal-kunstneren. Målet er å bli bedre kjent med henne, og Øiestad forteller at han blant annet planlegger å komme inn på Dalseggs bakgrunn, motivasjon og tanker omkring livet og kunsten.

– Kjempekoselig å få invitasjon. Jeg liker å dra ut og møte folk på andre areaner enn utstillinger og lignende, det synes jeg er artig, sier Dalsegg.

Kunstneren tror de som kommer vil bli kjent med henne på en litt annen måte.

– Vi har ikke planlagt så mye hva vi skal snakke om, vi tar det nok litt som det kommer. Men jeg ser for meg at det vil handle om livet mitt, fra jeg bestemte meg for å bli kunstner i 12-13-årsalderen, og fram til i dag.

Dalsegg holder i dag til i Rindal, men bodde i flere år i England. En telefon fra Torbjørn Larsen ved kulturskolen bragte henne heim igjen til Rindal. I dag har hun eget atelier og galleri i heimbygda. Enkelte mente det var galskap å bygge opp «Dalalåven Atelier». I dag omtales atelieret som en attraksjon i bygda. I den ombygde låven selger Dalsegg kunsten sin rett fra veggen. Hun har også et utsalg hvor folk finner kunstprodukter som lys, kunstkalendere, kort, serveringsbrett og annet med motiv av hennes maleri. I Dalalåven holder Inga også kurs, arrangerer utdrikningslag og er vertskap for møter og arrangementer.

Dalsegg har flere oppdrag i Sunndal i tida som kommer. Blant annet skal hun være en av innlederne på kulturkonferansen «Kunsten å leve» i mars. Dalsegg forsikrer at hun kommer til å snakke om andre ting på «Hei på du!» enn på konferansen.