Jaktlag felte gaupe

- Endelig lyktes vi, sier jaktlederen, etter at et jaktlag felte en gaupe lørdag.
Nyheter

Det var et jaktlag med rundt 25 jegere som felte gaupa i Engdalen i Halsa kommune sent lørdag ettermiddag, etter å ha jaktet i Rodalen og Engdalen fra grytidlig morgen.

Etter at kvotejakta på gaupe startet 1. februar er dette tredje forsøk med organisert jakt i Halsa.

- Kjempeartig, endelig lyktes vi! Dette er en svært krevende jakt, så fellingen er et resultat av godt lagarbeid - og ikke minst en kjempejobb av hundeførere og hunder, sier jaktleder Johnny Henden.

Eldre jegere som kom til stedet etter gaupefallet mener dette må være den første gaupa som er felt i Halsa på over 40 år.

- Hvis det er tilfelle donerer jeg gjerne gaupa til kommunen, under forutsetning av at den blir utstoppet og utstilt i kommunehuset, skolen, eller i et annet offentlig bygg, sier den uselviske skytteren.

Årets kvote i kvoteområdet i Møre og Romsdal er på to dyr, men bare ei voksen hogaupe. Det vil si at kvotejakta her avsluttes dersom det første dyret som felles er ei hogaupe.

Om dyret som ble felt i Engdalen lørdag er ei hogaupe er enda uvisst, da den i skrivende stund ikke er undersøkt av Statens Naturoppsyn enda.

Jegerne har imidlertid veid dyret sjøl, og vekta stoppet på knappe 13,5 kilo.

Møre og Romsdal er en del av rovviltregion 6, sammen med Sør–Trøndelag og Nord–Trøndelag, og deler av fylket inngår i et eget kvotejaktområde. Kvoteområdet er det området der det er mål om yngling, altså gamle Aure, Halsa, Tingvoll, Rindal, Surnadal og den delen av Sunndal kommune som ligger nord for elva Driva.