- Nå må det reises en folkestorm

- Så grotesk at det ikke er til å tro! Ingebrigt Steen Jensen med kraftsalve om situasjonen for asylsøkere, etter å ha vært i kontakt med mottaket i Sunndal.

Engasjert: Ingebrigt Steen Jensen, forfatter og fotballentusiast, med kraftsalve på Facebook i dag. 

Sunndal asylsøkermottak. 

Nyheter

Det er på Facebook forfatteren og fotballentusiasten i dag, tirsdag, kommer med en skikkelig kraftsalve. Han forteller at han har vært i kontakt med Tore Vaagen, daglig leder for asylsøkermottaket på Sunndalsøra.

- Hans beskrivelse av situasjonen for beboerne er så grotesk at det ikke er til å tro - i en humanistisk og rik velferdsstat, skriver Steen Jensen.


- Trodde ikke mine egne ører

I innlegget, som får mye oppmerksomhet på Facebook i dag, skriver Steen Jensen at en voksen på mottaket får 70 kroner dagen til livets opphold, etter at regjeringen kuttet kraftig i tilskuddet.

Han fortsetter med å vise til at disse pengene skal dekke utgifter som mat, bussbilletter, klær, toalettsaker, medisiner og annet.

- Når vi andre har vært på kaffebrenneriet og tatt en cappucino og et halvt rundstykke, har vi brukt opp like mye som en asylsøker har til ALT, skriver Steen Jensen, og fortsetter:

- Hva skjer da? Da skjer for eksempel følgende:

- Asylsøkerne trekker hverandres tenner fordi de har ikke råd til engang å vurdere å gå til tannlegen.

- Barna som får lus, kan kke få lusbehandling for slikt koster penger på apoteket.

- Folk som blir syke har ikke råd til bussbilletten til Molde sykehus.

- Det er helt utenkelig å gå på kino, på fotballkamp eller på andre arrangementer der de kan møte innbyggerne på stedet.

Under slike forhold lever tusenvis av mennesker som har flyktet fra krig og undertrykkelse. Voksne, ungdommer og barn. I et verdens rikeste land. Mens vi får høre om at de ikke kan forvente å bæres på gullstol og nyte livet. Mens myndighetene prioriterer utsending, slik at ventetiden på å få asylsøknaden avklart øker, og drømmen om bosetting blir stadig fjernere.

Jeg trodde ikke mine egne ører. Flere ganger sa jeg til asylmottakslederen at dette kan da umulig være sant. Men det ER sant. Det er ikke pent å si det på Facebook, men FY F....!.


Maner til folkestorm

Steen Jensen viser til at det i dag legges fram nye forslag til endringer i asyl- og innvandringspolitikken.

- De handler ikke om å bedre situasjonen, men om å stramme inn ytterligere. Hva med 49 kroner dagen i stedet for 70? Det er 21 kroner spart for nasjonen Norge.

Han avslutter:

- Nå må det faktisk reises en folkestorm mot måten vi behandler mennesker i kritiske livssituasjoner på. Håper du markerer at grensen er nådd.

Innlegget var klokka 15.00 tirsdag delt av over 400 personer, mens nesten 1000 har trykket på "liker"-knappene.