Ønsker å begeistre

Nord-Norge kommer til Rindal.

Akvarell avElin Rindahl Steiro.  Foto: Elin Rindahl Steiro

Nyheter

Inga Dalsegg inviteter i år Elin Rindahl Steiro fra Sortland til å stille ut sammen med seg i Dalalåven Atelier i sommer. Utstillingen er åpen under Kulturvøkku. Åpningen skjer med rød løper og begge kunstnerne tilstede.

- I fjor sommer inviterte jeg for første gang andre kunstnere til å stille ut sammen med meg på Dalalåven Atelier. Det ble en suksess, så da måtte jeg jo prøve igjen, sier Dalsegg.

Steiro er en kunstner med stor bredde i både uttrykk og teknikk. Hun jobber med akvarell, collografi, tegning og oljemaling. I tillegg til Steiros kunst blir det oljemaleri på lerret og papyrus, tegninger og litografi fra Inga Dalsegg å se på utstillingen.

- Jeg ønsker å skape kunst som berører, beveger og begeistrer. Mine bilder er konkrete i formspråket, ofte med mennesket eller den storslåtte nordnorske naturen i fokus, sier Steiro.

Kunstneren er født i 1972. Hun liker å skildre møtet mellom mennesket og natur, og de brå variasjonene i lys og stemning

- I nord avløses eviglyse dager av den seige, indigoblå vinteren; en maratonøvelse for lys og mørke. Her bryter gjerne tre årstider krefter på samme dag, og jeg søker å fange øyeblikk der dette trer fram. Det er kanskje lengre vei mellom husene er oppe, men jeg innbiller meg at det er kortere vei fra sjel til sjel, sier Steiro.