Installerer du vannstopp i huset ditt kan du få 15 prosent rabatt på boligforsikringen. Vannstopp er en føler som stenger hovedvannkrana om det blir lekkasje i rørene. Med føleren på plass kan du også stenge av vannet hver gang du forlater huset. Vannskader beløper seg hvert år til mange hundre millioner kroner. Feriemånedene juni, juli, august er like utsatt som den kalde årstiden med frosne rør.

- Vannstopp er en billig forsikring mot store ødeleggelser ved en vannlekkasje, sier forsikringsrådgiver Steinar Aasbø i Surnadal Sparebank.

De som innstallerer vannstopp blir gjennom banken tilbudt 15 prosent rabbat på sin boligforsikring. Denne måneden tilbyr også et rørleggerfirma billig innstalering til de som kjøper strømmen sin lokalt. Det anbefales å bruke vannstoppsystem i eldre hus, rom med vann uten sluk,  og om du monterer inn kaffemaskin med vannrør eller kjøleskap med ismaskin i nye hus. I nybygde hus er det montert vannstopp.

- Lekkasjestoppere hindrer ikke lekkasjer i å oppstå, men reduserer vannmengden og begrenser dermed følgeskadene, sier forskningsleder Lars Erik Fiskum i SINTEF.