Mange på kunstutstilling

Over 100 var på åpningen av kunstutstillingen i Stangvik. Søndag er siste dag å oppleve den.

Kunstneren Runi Lagnum ved sine tegninger og skulpturen til Hans H. Øien, i Bondehuset.  Foto: Elin Høstmark

Nyheter

- Kunstutstillingen er for første gang lagt til dette lokalet, som tidligere var gamlebua, i kjelleren på Bondehuset, sier Britt Dyrnes, ansvarlig for utstillingen til Driva, når vi besøker stedet lørdag.

Fredag var det åpning og over 100 personer møtte opp. Siden har mange besøkt utstillingen. Dyrnes forteller at det har vært en jevn strøm av folk.

- Det ble en fantastisk åpning med mye folk. Fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen stod for den offisielle åpningen. Det er en stor begivenhet at de to kunstnerne Runi Langem og Hans Martin Øien er kommet hit, sier Dyrnes.

- Festivalen fikk støtte fra Møre og Romsdal fylkeskommune og Norsk kulturråd. Det betyr at vi har fått anerkjennelse.

Mange interesserte

Den ene kunstneren, Runi Langum, forteller til Driva at hun har gode venner i Stangvika. Hun kommer fra Svelvik ved Drammen, og er i Stangvika hvert år. Under årets festival stiller hun med tegninger på lerret og har noen trykk og litografier. Hun har solgt flere bilder under festivalen.

- Artig å stille ut når det er så mange som er opptatt av kunst.

Tegningene til Langum blir bygd av mange lag med strek og pigment. Ideen er mennesket i relasjon til, og som en del av, naturen og at alt beveger seg. Derfor er dans og musikk en viktig inspirasjonskilde til hennes verk. Under åpningen spilte Espen Ålberg på indonesiske trommer mens hun tegnet. Lørdag ettermiddag ble det også et stunt, der hun tegnet samtidig som Isa K. Gericke sang.

Skulptur til St.Olavs

Den andre kunstneren, Hans M. Øien, er tredimensjonal kunstner. Oppfatningen hans av rom og karakter er gjennomgripende i uttrykket og materialbruken spenner fra tre til plast via metall. Han fletter inn poetiske budskap og har alltid mangefasetterte beskjeder i arbeidene. Skulpturen til Hans Martin Øien er for øvrig ikke til salgs, opplyser Langum. Den skal brukes til utsmykning på St.Olavs.

Utstillingen varer til og med søndag.