En stor skifest

Det ble en stor skifest i Isfjorden når Romsdal Randoneeklubb arrangerte Dynafit Romsdal Rando i helga.

Beste herre og dame Dynafit Romsdal Rando 2017, Kilian Jornet vant herreklassen på 1:48:59 og Ida Nilsson vant dameklassen på tiden 2:21:37   Foto: Daniel Kvalvik

Nyheter

103 deltakere var med på randonee, hvor konkurransen hadde start og mål ved skytterbanen i Isfjorden. – Utrolig artig at så mange kom for å delta og vi fikk gode tilbakemeldinger fra både løpere, frivillige og publikum, sier løypesjef Ola Hovdenak i Romsdal Randoneklubb. Kjekt at vi samarbeider med Fjellfestivalen og Isfjorden idrettslag om en felles skidag, en skifest i Romsdalen avslutter Hovdenak.

Grunnet skredfare ble løypa lagt om noen dager før. 20km og 2000 høydemeter er en skikkelig kraftprøve og deltakerne gikk først nesten på toppen av Galtåtind, ned til Loftskardsetra, 2 ganger opp til Skarven hvor de avsluttet den siste og fjerde stigninga opp til Steinberget. Derfra var det kjapp nedkjøring til skytterbanen og i mål. Her var det tre klasser, ”Touring” uten tid, ”Speed” og ”Race” med tid.

Verdens beste dame- og herre.

Den mest meriterte randoneeutøveren i verden, Spanjolen Kilian Jornet stilte til start, og ikke uventet kom han først i mål på den utrolige tiden 1 time, 48 minutter og 59 sekunder. – Fantastisk hva de får til her i Isfjorden og Romsdalsfjella, skryter Kilian etter målgang. Veldig godt organisert og ingen tvil om at Ola Hovdenak har brukt sin gode erfaring fra hans karriere i randonee, fortsetter Kilian. Kilian har flyttet til Måndalen i Romsdalen sammen med Emelie Forsberg som også deltok i dag. Emelie er i verdenstoppen i randonee også hun, men måtte dessverre bryte etter ca 1600 høydemeter. Kroppen fungerte ikke i dag etter Pierra Menta, (10.000 høydemeter på 4 dager) og sykdom rett etter det, sier en alltid smilende Forsberg.

Beste nordmann ble Glenn Tore Løland fra Sauda på 2.plass på tiden 2:02:52. Glenn Tore er på landslaget i randonee, og er godt fornøyd med både tiden og løypa. – At jeg blir slått av Kilian med 13-14 minutter er mye, men nivået er ekstremt høyt ute i Europa, sier Løland. På tredjeplass kom lokale og sterke Jøran Grøvdal på tiden 2:08:30. Med det vant Isfjordingen veteranklassen, og kun slått av verdensener Kilian og landslagets Glenn Tore Løland. Sterkt!

Ida Nilsson ble første dame i mål på den gode tiden 2:21:37. Svenske Nilsson er i verdenstoppen i ultrarace og skyrace. Som beste resultat kan Nilsson nevne seier i Transvulcania, 74 km langt ultramarathon på La Palma hvor de beste i verden deltar. Beste norske ble i dag Malene Haukøy fra Høyanger på 2.plass på tiden 2:24:06 og tredjeplassen gikk til Hildegunn Gjertrud Hovdenak på tiden 2:31:52.

Det ble også arrangert motbakkelangrenn og barneskirennet ”Mini-Isfjorden rundt” samtidig på skytterbanen. Ca 20 deltakere på motbakkelangrenn og hele 95 barn deltok på barneskirennet.

Motbakkelangrenn ble vunnet av Magnor Rypdal, nummer 2 ble Iver Hole og nummer 3 MOIs Mikkal Valldal Gautvik.

Odd Edøy fra Sunndal er 60 år og gjennomførte på en veldig god tid.