Når Tore Pedersen går på scena i Nydalen Studio i Oslo fredag kveld, sitter etter alt å dømme det meste av Sunndal benket foran tv-skjermene med bankende hjerter og mobilene innen rekkevidde. På ungdomssenteret skal finalen vises på storskjerm denne kvelden. Avdelingsleder ungdom, Kjersti Ramsøy-Halle, klubbleder Vigdis Rotlid og klubbarbeider Ann-Mari Sæther Sunde håper på storinnrykk.

– Medlemmer, klassekamerater og alle andre som vil være sammen med oss når vi skal feire Tore, er velkommen hit, sier de. Tore er en aktiv bruker av ungdomssenteret, og derfor er det naturlig å gjøre skikkelig stas på ham med en ordentlig festkveld, legger de til.

– Vi håper det blir tettpakka her!

- Helten vår

Også semifinalen ble vist på storskjerm, den gangen i svømmehallen, hvor MOT hadde invitert elever på ungdomsskolen samt sjuende trinn til VIP-bad. Der ble det ellevill jubel da Tore i den nervepirrende tv-sendingen sanket nok stemmer fra seerne til å sikre finalebilletten.

Alt skulle også ligge til rette for kjempestemning fredag. Uansett utfall.

– Tore er helten vår, uansett, understreker Ramsøy-Halle. Hun minner om at 15-åringen nylig ble kåret til en av klasse 9Bs modige forbilder gjennom MOT. Begrunnelsen fra klassekameratene var at han hadde mot til å følge drømmen sin, og til å synge for hele Norge – på tv.

Også på ungdomssenteret blir Tore møtt med respekt og beundring, forteller de tre. Ett og annet spørsmål om autografen får han også. Musikken betyr mye for Tore, og også på ungdomssenteret er det gjerne den han sysler med. Ifølge Ramsøy-Halle ble 15-åringen glad da han oppdaget plakatene som inviterte til åpent hus på finalekvelden.

Går for gull

Ordføreren vil også være med på festen fredag kveld.

– For oss er Tore allerede en vinner, understreker han.

– Men på fredag går vi som vanlig for gull. Jeg gleder meg som en liten unge til finalen. Om han når helt til topps eller ikke – vi som er på ungdomssenteret skal feire og stemme hele kvelden.

Stort lerret settes opp i biljardrommet fredag kveld, med skikkelig lydanlegg som skal yte Tores stemme rettferdighet. Det blir også servert kake. Tre voksne skal være til stede.

Alle som kommer, oppfordres om å stille i hvit T-skjorte. Ungdomssenteret vil nemlig stille med farger – slik at alle kan lage sin helt egen Tore P-fanskjorte!