Tok sin største laks

Lars Holte fikk en laks på ni kilo.

Lars Holte tok sin hittil største laks med denne ruggen på ni kilo.  Foto: Geir Forbregd

Fiskelaget til Øyvind Holte, Bernt Tysnes fra Smøla, Arne Johan Dahl fra Oslo og Terje Nillsen Løten med lakser på henholdsvis 7,8, 7,6 og 8,6 kilo så langt. Bare Holte i bakgrunnen har til gode å få fisk. 

Nyheter

Laksen armet han inn i Litlfløna på Mauset. Han hadde god rådgiving fra resten av laget. Erfarne karer med opptil 62 år i Surna. Laksen var akkurat landet da Driva kom.

- Dette er den største laksen jeg har tatt. Var litt redd for å miste den, sier Lars Holte.

13-åringen tar sin første laks av året, og det er så langt den største han har tatt. Han slår sin egen rekord med 4 kilo med denne på ni.

- Dette var kjempeartig, sier Øyvind Holte, bestefar.

Han får høre fra resten av fiskelaget, han er den eneste som ikke har tatt laks i år. Dette ønsker bestefar å gjøre noe med og kaster ut, men han setter seg fast og sliter mark og søkke på første forsøk. Han er nok nødt til å smøre seg med tålmodighet.

Så langt er det tatt seks laks på laget til Øyvind Holte. Han leier Litlfløna ei lita stund til. Fiskerne hans pendler mellom dette og hans eget vall nedenfor Austistuå Øye. Der landet Anders Nilssen en nikilos lørdag morgen. Til sammen er det tatt over 50 laks på de tre dagene siden fiskestarten, sier en nøktern opptelling. Endelig resultat tros ligge langt høgere når alle rapportene er inne mandag.

- Så langt er det ikke rapportert om tatt laks på vallene ovenfor dette på Litlfløna, sier Bernt Tysnes fra Smøla, som har vært i kontakt med Solem og Sæter.

Nedover elva er fisket bra. På vallet Tellesbø/Ranes har det vært god fangst. Og det er storlaks som er tatt. Majoriteten ligger over sju kilo. Flere fiskere har allerede tatt sin kvote storlaks, og kan bare ta laks under sju kilo fra nå av og til de har tatt kvoten på seks laks.

Årets laksefiske har fått en fantastisk start og spås å bli et bra storlaksår. Laksen som tas i elva nå ser ut til akkurat å ha begynt oppgangen. Ragnar Mauset i Surna Elveeigarlag håper det følger mellomstor og smålaks i kjløvannet av storlaksen, slik at fisket blir godt resten av sommeren. Elva anses å være på sitt beste nå, akkurat passe flomstor.

- Noen steder akkurat passe, andre steder for stor og noen steder for lita, mener Øyvind Holte.