Tror på liv og røre i nye omgivelser:

Fornyet frivilligdag

Frivilligdagen flytter til nye omgivelser ved Borgstua under årets Ørafest. Nå håper arrangørene at riktig mange blir med, for å speile det rike frivillige livet i Sunndal.

Plass til mange! Bak låven ved Borgstua (skimtes til venstre i bildet) i sentrum skal frivilligheten skape liv og røre lørdag 24. juni. Her er det god plass, og alle frivillige krefter i Sunndal oppfordres til å bli med. Fra venstre kultursjef Ole Magne Ansnes, Sissel Halset Storslett i frivilligsentralen og Elin Torve Nisja i husflidslaget. 

Borgstua: Husflidslaget har flyttet inn i Borgstua. Nå blir dette utgangspunktet for årets frivilligdag. 

Nyheter

Frivilligheten er viktig, på mange vis. Den er med og skaper gode og levende lokalsamfunn. Uten frivillig innsats stopper som kjent Norge.

I Sunndal har frivilligheten i en årrekke markert seg med en egen dag på Øratorget, først som en del av Sunndal kulturfestival, de seinere åra som en del av Ørafest. I år flytter frivilligmarkeringa til nye omgivelser, ettersom sparebanken inntar torget med sine konserter som markerer bankens 125-årsjubileum den aktuelle helga.

– Perfekt for frivilligheten

Det er lørdag 24. juni det skjer.

– Dette tror vi blir bra, nikker Sissel Halset Storslett, leder i Sunndal frivilligsentral, kultursjef Ole Magne Ansnes og Elin Torve Nisja i Sunndal Husflidslag.

De ser seg rundt på området bak låven ved Borgstua i sentrum. Her er det god plass til det som skal foregå. Bedre enn dette kan det nesten ikke bli. Ei diger grønn grasplen, fine og skjermede omgivelser, bare et steinkast unna butikksenteret.

Her skal frivilligheten få blomstre – det blir stands og aktiviteter med lag, foreninger, organisasjoner, politiske parti og privatpersoner, musikk, spennende mat fra flere land. Moro for barna, som ansiktsmaling, og mye, mye mer.

– Jeg tror dette området er perfekt for frivilligdagen, sier Ansnes, og snakker om en ny giv for arrangementet.

– Her skal det bli liv og røre, lover Storslett.

Allerede har hun registrert 17 påmeldte, men det er plass til flere. Mange flere. Og det er opp til deltakerne å bringe innholdet; skape aktiviteten, skape dagen. Alle er velkommen, og det er helt gratis å delta.

– Bli med!

Det er Sunndal kommune som eier Borgstua. I vår fikk Sunndal Husflidslag nøklene til huset, og har tatt det i bruk, med medlemskvelder, temakvelder, basar og andre aktiviteter. Nytt kjøkken monteres i disse dager, og lagets medlemmer har bidratt med omfattende dugnadsinnsats for å gjøre det fint innendørs – vasket, pusset, grunnet og malt. Under frivilligdagen vil husflidslaget holde til innendørs – Nisja oppfordrer flest mulig av lagets medlemmer til å bli med – mens de andre som vil være med får boltre seg utenfor.

Arrangørene ser ikke bort fra at Borgstua og området rundt også seinere vil kunne bli en god arena for denne typen arrangement.

Den som vil være med, kan melde sin interesse til sissel@sunndal.frivilligsentral.org.