Nye desinfiseringsstasjoner på plass i Sunndal:

– Viktig å desinfisere

Alle som vil fiske i gyroinfiserte Driva må registrere seg – og før avreise eller etter avsluttet fiske desinfisere utstyr som er brukt i elva hos en godkjent stasjon. Det er et ansvar som fiskerne tar på alvor.

Desinfiserer utstyr: På Circle K i sentrum finnes en av stasjonene. Her kan man både registrere seg som fisker ved ankomst, og desinfisere utstyret før avreise. I kassa kan fiskere legge utstyr brukt i Driva i desinfeksjonsmiddel, vente et kvarter, spyle av – og dra videre i jakta på den neste storfisken. I kassa finnes også vernebriller og hansker, som det er anbefalt at folk benytter seg av for å hindre irritasjon i øyne eller på hud. 

Nyheter

Driva har vært infisert av lakseparasitten Gyrodactylus salaris i flere tiår. I utgangspunktet er det ikke tillatt å fiske i infiserte elver, men Mattilsynet kan åpne for det dersom det finnes gode tiltak for å hindre smittespredning til andre elver.