Forventer at Miljødirektoratet har en plan:

Elveeierne betaler prisen

Elveeiere i Sunndal er frustrerte og forbannet. De frykter det blir elveeierne som må betale prisen for vanskene med fiskesperra. De forventer at Miljødirektoratet nå har en plan for vegen videre, og at den legges fram for de lokalt berørte partene.

Klar tale: Elveeierlaget, her representert av Knut Flatvad, Bjørg Hoås (leder) og Anders Forseth, frykter det vil ta lengre tid før Driva blir friskmeldt etter vanskene med fiskesperra i Snøvasmelan. Elveeierne forteller at de aldri ble rådspurt i arbeidet med planlegginga avsperra. De fikk aldri dele av sin kunnskap om elva som elveeierne har levd tett på i generasjoner. Nå kan de måtte betale prisen for at forvaltningen kjente elva for dårlig. 

Nyheter

Sist uke skrev Driva om hvordan mose og gras tetter rista i fiskesperra i Snøvasmelan i Sunndal, slik at elvevannet fosser over framfor å bli filtrert ned gjennom rista. Det blir nå stilt spørsmål ved om laksen kan greie å komme seg over hindringen når elva går stor. Sperra skal som kjent hindre laksen i å gå opp i elva, og er første ledd i bekjempelsen av gyro i vassdraget. Om fem års tid skal det ikke lenger finnes laks ovenfor sperra – og da skal elva behandles kjemisk.