Lover penger til nytt sjukehus

Erna Solberg lover penger til byggestart i 2018.
Nyheter

Statsminister Erna Solberg og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug møttes i dag på Hjelset. Under en pressekonferanse lovte statsministeren penger til det nye fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal (SNR), melder Rbnett.

- Dette er en veldig hyggelig dag. Vi skal fortsette å bygge pasientens helsetjenester. For å få til gode løsninger trenger vi gode sjukehusbygg. Søknaden fra Helse Midt-Norge om å bygge SNR har en låneramme på 3,5 milliarder kroner. Resten må foretaket finansiere selv. Vi vil i statsbudsjettet invitere Stortinget til å godkjenne lånerammen, og gi en oppstartsbevilgning for 2018, sier statsministeren til Rbnett.

- Spaden vil komme i jorda i 2018. Det vil komme penger i statsbudsjettet. Vi skal bygge nytt akuttsjukehus på Hjelset og et godt distriktsmedisinsk senter med poliklinikk i Kristiansund, sier Solberg til Rbnett.