Inviterer til harejaktkurs

Populært kurs Harejaktkurset på Smøla er svært populært. Her er tre fornøyde jegere som deltok på kurset i 2017.   Foto: NJFF Møre og Romsdal

Nyheter

I februar inviterer NJFF Møre og Romsdal til nytt harejaktkurs på Smøla. Friluftsveileder Håvard Wiggen i NJFF Møre og Romsdal ønsker alle interesserte velkomne til å melde seg på årets harejaktkurs i regi av fylkeslaget.

– Harejaktkurset vi har hatt på Smøla de siste åra er vårt desidert mest populære jaktkurs de siste åra. Det har vært smekkfullt både i 2016 og 2017, og kurset i 2018 er allerede halvfullt nå – nesten en måned før påmeldingsfristen, forteller han.

Han forteller at det blant andre har deltatt mange fra Surnadal de siste åra, og at både tidligere deltakere og andre er velkomne til å bli med.

– Det er alltid en kjempefin gjeng som kommer fra Surnadal. Vi vil uansett ønske både tidligere deltakere og nye fjes hjertelig velkommen til enda ei opplevelsesrik helg på Smøla i midten av februar, sier Wiggen.

Kurset arrangeres helga 16.–18. februar, og i år som tidligere blir basen på Betten rorbuer på Jøstølen. Her blir det jakt både med og uten hund–fra morgen til kveld. I løpet av kurset vil deltakerne få en grundig innføring i teori og praksis når det gjelder harejakt både med og uten hund.

– Smøla har verken rev eller mår, og harebestanden på øya er derfor veldig god. Jakta i februar byr på store naturopplevelser, skiftende vær og mye spenning. Vi jakter både med erfarne hunder, og støkkjakt uten hund, forteller Wiggen. –Er vi heldige så får vi litt sporsnø som gjør jakta ekstra spennende, legger han til, og oppfordrer alle interesserte til å melde seg på så snart som mulig.

Mer informasjon om priser, mat og overnatting finner man på njff.no.