– Overveldet av responsen

Dro til Hustad fengsel med oppmuntringer til insatte – og ansatte.

Twist, pepperkaker og julebrus: – Jeg har fått tilbakemeldinger om at gavene ble godt tatt imot, smiler Inger Bente.  Foto: Ingrid Ellevset

Nyheter

Før jul skrev Driva om Inger Bente Gjøvik i Sunndal som samlet inn Twist-poser som hun ville gi til innsatte ved Hustad Fengsel i Fræna som en liten oppmuntring til jul. Julehøytida kan være tung for innsatte, mange kjenner på savn av familie og barn. «Og de vanskelige følelsene innsatte strever med ellers i året blir jo lett forsterka under den tiden vi nå snart går inn i», sa seniorrådgiver ved Kriminalomsorgen Hustad Fengsel til Driva da vi skrev om saka.

Hustad fengsel har 32 plasser i åpen soning og 28 i avdeling for høyere sikkerhet.


En oppmuntring til jul

– Jeg håper at dette kan være en liten oppmuntring for noen i jula, sier Inger Bente Gjøvik. Noen dager før jul drar hun til Hustad fengsel, med bilen lastet med Twist-poser som de innsatte skal få. – En liten ting kan forandre alt, sier hun.

 

Mange ønsket å bidra. Så mange, at Gjøvik følte seg helt overveldet.

– Det var helt enormt. Jeg fikk mye mer enn jeg hadde forventet, jeg hadde aldri trodd at dette skulle bli så stort som det ble, sier hun. 20. desember dro hun til Hustad, med en bil som var tungt lastet. Alle innsatte fikk hver sin store Twist-pose. Det gjorde også de ansatte. Inger Bente hadde også fått julebrus fra Oskar Sylte, og kjøpte enda flere flasker av penger hun hadde fått overført fra rause givere. I tillegg bidro Bunnpris, Rema 1000 og Europris med både pepperkaker, kakemenn og mandariner. Shampoo og hårprodukt ble også med til Hustad.

– Jeg har fått tilbakemeldinger om at gavene ble godt tatt imot, smiler Inger Bente.

I et kort som hun la ved gavene skrev hun om aksjonen og ønsket alle en riktig god jul.

– Sjøl hater jeg jula, men i år, etter dette, ble det jul for meg også, legger hun til.

Så mange Twist-poser fikk Gjøvik, at et overskudd på tjue poser ble gitt videre til «Julekveld for alle». Det ble satt pris på. Espen Ødegård forteller til Driva at posene ble lagt i samlegaver til de som valgte å feire julehøytida med andre i Odd Fellow-bygget i år.

– Tror det var nesten alle som kom som fikk en pose, sier han.