Svinsås beste rindaling

Nummer 42 på 15-kilometeren på Gåsbu

Jo Svinsås ble nummer 42 på 15 kilometer fri under NM på ski fredag. I mangel av gode bilder av Jo fra TV-skjermen, bruker vi et bilde fra Rindalsrennet i 2016.  Foto: Inge Nordvik

Hallvard Løfald måtte finne seg i å bli nest beste rindaling etter Svinsås, men 53.-plass og 2:53 etter vinneren er innafor etter en vanskelig sesongstart.   Foto: Skjermdump fra NRK1.

Nyheter

Jo Svinsås, Rindal IL, måtte finne seg i å spille annenfiolin på TV-bildene siden han startet halvminuttet bak lillebror til Ragnhild Haga, juniorløperen Anders Haga, og i tillegg gikk mye av løpet sammen med Erik Olsvik Dengerud som hadde bestetid i løpet da de to passerte.

De to holdt følge helt til mål, og Jo Svinsås var ikke lenger etter vinner Simen Hegstad Krüger (35:32,3) enn 2:40,1. Det ga en 42. plass av 166 startende.

Hallvard Løfald endte som nummer 53, 13 sekunder etter Svinsås igjen, og bedre resultat enn han har hatt tidligere i vinter tross alt.

Vi fikk i tillegg Gjermund Løfald på en 84.-plass og Lars Hol Moholdt på 90.-plass.

Dermed kan vi vel regne med at de tre beste - Jo Svinsås, Hallvard Løfald og Gjermund Løfald blir de som skal starte på 3x10 kilometer stafett på søndag.

Jonas Aasbø, Surnadal, sto også på startlista til 15. kilometer fri fredag, men gikk ikke.