Nominert til Rivertonprisen

Forfatteren Lars Mæhle fra Sunndal.

Nominert: Lars Mæhle kan vinne Rivertonprisen for boka "Den stille flokken". 

Nyheter

Torsdag ble de nominerte til Rivertonprisen offentliggjort under åpningen av Krimfestivalen. Blant de nominerte er forfatteren Lars Mæhle, for «Den stille flokken», en roman som tar opp ett av de mørkeste kapitlene i norsk historie; behandlingen av romfolket gjennom 1900-tallet.

Rivertonprisen – «Den gylne revolver» – er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Forleggerforeningen, Bokhandlerforeningen og De norske Bokklubbene, og skal gå til forfatteren av årets beste norske kriminallitterære arbeid. De nominerte i år er foruten Mæhle Aslak Nore (Ulvefellen), Øistein Borge (Det som aldri dør), Trude Teige (Pasienten) og Kurt Aust (Skipet med det onde øye).

Blant dem som tidligere har fått prisen, er Jo Nesbø, Kim Småge, Jon Michelet, Ingvar Ambjørnsen, Jon Bing og Tor Åge Bringsværd, Jan Melhum, Unni Lindell og Jørn Lier Horst.

– Jeg føler meg bra og overveldet! Det er veldig stas å bli nominert til en så gjev pris, sier Mæhle til Driva.

«Den stille flokken» er den tredje krimboka i serien med psykolog og kampsportsutøver Ina Grieg som hovedperson.