- Godt å avslutte med pallplass

Lars Hol Moholdt med 2. plass under verdenscupfinalen i ski-orientering fredag.

Sølv: Det ble sølv til Lars Hol Moholdt i verdenscupfinalen i skiorientering i Craftsbury.  Foto: Magne Lillegård

Nyheter

Lars Moholdt gikk inn til 2. plass i verdenscupfinalen i skiorientering i Craftsbury i USA fredag.

- Det var godt å avslutte verdenscupen på en god måte i hvert fall, sier Lars Moholdt etter å ha gått inn til 2. plass på dagens fellesstart over langdistanse under verdenscupen i skiorientering i Craftsbury, USA.

- I dag ble det omtrent som jeg hadde forventet, og jeg klarte å løse mine oppgaver godt, fortsetter karen som da bare hadde svenske Erik Rost foran seg i mål.

- Vi gikk sammen ut på sisterunden, men da visste jeg at han hadde en kortere «gafling» enn meg, så i realiteten var han foran. Men en pallplass i dag er godkjent i dag, selv om sesongen totalt sett er under pari.

Perfeksjonisten fra Rindal ser seg ikke fornøyd med 6. plass i verdenscupen sammenlagt.

- Målet var å vinne, kommenterer han.

Det så ut som at det kunne bli en pallplass på Moholdt i sammendraget da junioren Jørgen Baklid gikk i mål som 3. mann i dag, men da Baklid hadde en feilstempling og ble diskvalifisert førte de også til at Moholdt ramlet nedover i verdenscupsammendraget.

- Selvfølgelig veldig surt for Jørgen (Baklid), og litt synd også for meg.

Med diskvalifisering på Baklid, var det klubbkollega i Konnerud, Audun Heimdal som ble nest best av de norske i dag med sin 8. plass.

I dameklassen var det i dag finsk på toppen av pallen, med Salla Koskela. Hun vant foran Evelina Wickbom og Linda Lindkvist.

Siste konkurranse i verdenscupen er sprintstafetten i Craftsbury i morgen, lørdag. Der går Jørgen Madslien og Evine Westli Andersen for det norske laget.