Gull som gledet

Sunndal-gutten Harald Lund Johansen (17) slo til med et litt uventet NM-gull på 400 meter under junior NM i Steinkjerhallen.

Gull: Harald Lund Johansen fra Sunndal (nr. 443) overrasket da han tok gullet på 400 meter under junior NM fredag kveld.  Foto: Dag Eliassen

Nyheter

Harald Lund Johansen (17) slo til med et litt uventet NM-gull på 400 meter under junior NM i Steinkjerhallen. Sunndal-gutten overrasket med 51,07 og personlig rekord i hans første NM-finale på favorittøvelsen.

På startstrek i finalen stod også folk som var i topp seks på senior NM tidligere i vinter.

- Dette var utrolig moro, og gullet gir meg en veldig inspirasjon for fortsettelsen. Det viser at treningen gir resultater, og at det lønner seg å sentrere hverdagen rundt trening og konkurranser, oppsummerer NM-vinneren som går på idrettslinjen i hjembygda.

Harald har tre NM-bronse på 800 meter fra junior NM tidligere. Det er først når utøverne er 17 400 meter kommer på programmet.

- Det er 400 som er min distanse. Jeg kommer ikke til å løpe 800 meter her i Steinkjer, sier Harald som har 60 og 200 meter på programmet videre.

- 60 meter lørdag er mest for å ha noe å gjøre. Søndagens 200 legger jeg litt mer alvor i, sier Sunndal-gutten.

Han var i finalen på 200 under tilsvarende mesterskap utendørs i fjor.

- Alt annet enn finale her i Steinkjer vil være en liten skuffelse. Men helgen er uansett reddet. 400 er min klart beste distanse, mens den halve distansen er en klar nummer to, avslutter gullvinneren som presiserer at det nok ikke vil bli så mye 800 meter i sommer.

Sunndal har også med Kari Forseth (15) i Steinkjer. Rindal har med søskenparet Mathilde (17) og  Mali Eidsnes Bakken (15). Mathilde støter kule, mens Mali er en sterk mellomdistanseløper.