Ber Jonas si nei til ACER:

Frykter medlemsflukt

- Må lytte til den vanlige kvinnen og mannen i gata, oppfordrer Tove-Lise Torve.
Nyheter

Fylkespolitiker Tove-Lise Torve (Ap) fra Sunndal satt i stortingsgruppa til partiet som vara da det første gang diskuterte EUs tredje energimarkedspakke. Da minnes hun det var stor skepsis til å gi tilslutning til den. Skepsisen har ikke blitt mindre. Store deler av partiet og LO er i mot. Torve sier det er et grasrotopprør mot ACER. Dette ber hun Jonas Gahr Støre ta hensyn til når stortingsgruppa nå skal ta stilling til saken.

- Hadde denne saken vært aktuell på forrige landsmøte tror jeg det ville blitt et rungende nei. Men når det kommer opp slike saker mellom landsmøtene er det viktig for partiledelse og stortingsgruppe å lytte til folket, sier Tove-Lise Torve.

Hun vet det er stemmer i stortingsgruppa som sier NEI. I et håp om å få partileder Jonas Gahr-Støre til å lytte til folket poster Torve et opprop på sin facebookside som får stor oppslutning. Les oppropet nedenfor:

Kjære Jonas. Jeg skriver til deg fordi du er min partileder. Det er ikke lenge siden jeg snakket med deg. Da ga jeg deg velfortjent ros på måten du har håndtert #metoo på. Det ble du oppriktig glad for. Det gledet meg å se.

Det siste halvåret har vært krevende. Velgerne forlater oss. Vi har evaluert oss selv opp og ned i mente, og konkludert med at vi må bli tydeligere i vår politikk. Kompromiss med den blåblå regjeringen gir ikke økt oppslutning om partiet.

Mitt røde hjerte blør Jonas. Vi må aldri glemme hvem vi representerer. Vi må lytte til den vanlige kvinnen og mannen i gata. Vi må lytte til grasrota i partiet. Vi må lytte til fagbevegelsen.

Kjære Jonas. Jeg er alvorlig bekymret på vegne av partiet. Jeg er svært urolig for at du og vår stortingsgruppe ikke lytter til de som har valgt dere.

Det er en massiv motstand mot at Norge skal knytte seg til EUs tredje energimarkedspakke (ACER). Jeg kan ikke huske sist ei enkeltsak engasjerte folket så sterkt.

Dersom stortingsgruppa velger å overse grasrota i partiet og fagbevegelsen, og si JA til EUs tredje energimarkedspakke, er jeg redd flere vil forlate oss. Både medlemmer og velgere.

Jeg håper du lytter til grasrota Jonas. Og jeg håper at neste gang jeg møter deg så kan jeg gi deg en stor klem, og takke deg for at du er en partileder som lytter til de du representerer. Vi ses.

mvh Tove-Lise.