Berget ut av snøskred - til sjukehus for sjekk

Det går bra med personen som mandag kveld ble berget ut av et snøskred ved Sandvikhaugen i Sunndal.

Hjelpekorps: Lokale redningsmannskaper fotografert på Dalsbø etter at personen var hentet ned med helikopter. På bildet ser vi 11 personer fra Sunndal Røde Kors under ledelse av Daniel Botnvik, Kurt Amundø fra Norske Redningshunder, samt innsatsleder Olav Gjøvik og Gunnar Hagen fra politiet.  Foto: Inge Nordvik

Redningsaksjon: Bildet er fra en redningsaksjon for noen år siden i området der mandagens skred gikk.  Foto: Arkiv: Inge Nordvik

Nyheter

Det var i 19-tida mandag kveld politiet fikk melding om at en person var tatt av et snøskred i Sunndal. Vakthavende Terje Reite ved politiets operasjonssentral opplyser til Driva litt etter klokka 19.30 at personen er berget ut av skredet og at han skal hentes av redningshelikopter.

Personen var i et følge på fem som var på tur i området da snøskredet kom. Da var turvennene som meldte fra til politiet og fikk gravd vedkommende fram. Nødetatene ble øyeblikkelig varslet.

Driva snakket igjen med politiet litt etter klokka 20. Vakthavende opplyste da at det ble jobbet med å få personen opp i helikopteret, og at de da vil vurdere om personen skal flys ned til Sunndalsøra og kjøres videre til sjukehus i ambulanse, eller om vedkommende skal flys direkte til sjukehus.

- Vedkommende ble liggende en kort stund under snøen og er nedkjølt, men han er oppegående.  Man er skikkelig heldig dersom man unngår å bli skadd når man blir tatt av et snøskred på dette viset, sier Reite.

Litt etter klokka halv ni mandag kveld opplyser politiet at vedkommende som ble tatt av skredet er fløyet til sjukehuset i Molde for sjekk.

Det er uvisst om det er lokale folk som er berørt av hendelsen.

Lokale fjellfolk oppfordrer alle som skal på tur i fjellet til å følge med på varsom.no