(Orkanger – Surnadal/Søya/Todalen 5-0)

Surnadal/Søya/Todalen-trener Henrik Aasbø gir seg selv «stryk» i sesonginnledningen.

– Jeg er litt rådvill for tiden. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å jobbe med tre-fire ting, og det får jeg ikke til å fungere i det hele tatt. Jeg gjør sikkert en altfor dårlig jobb. Spillerne er gode nok. Det er jeg helt overbevist om. Men jeg har ikke fått de til å fungere. Så vi må bare fortsette og øve, få til et bedre pasningsspill og bli sikrere i pasningsspillet, sier Aasbø etter 0-5-tapet for Orkanger.

Om to uker er det klart for nabo- og rivaloppgjør mot Sunndal for Surnadal/Søya/Todalen. Før sesongstart uttalte trener Aasbø at også oppgjørene mot Orkanger blir et slags nabooppgjør denne sesongen. De oppgjørene så han frem til.

Lørdag fikk den ferske andredivisjonsklubben «juling» av naboene fra Orkanger.

Hjemmelaget scoret fire mål i første omgang, i en kamp som til slutt endte 5-0.

Surnadal-laget ble til tider rundspilt i første omgang og skapte selv nærmest ingenting foran mål. Det bedret seg i andre omgang. Pasningsspillet. Sjansestatistikken. Men kampen var allerede ødelagt for Surnadals del.

Aasbø er skuffet over det han har fått til etter at han tok over laget.

– Vi er for dårlige, ja. Jeg får det rett og slett ikke til å fungere. Det er jeg som er trener, og det er jeg som skal få de til å spille fotball. Og det får jeg virkelig ikke til. Nei, jeg er veldig skuffet over det jeg har fått til. Jeg får ikke til å sette noe preg på det laget, sier han.

– Du er ganske tøff med deg selv. Etter kun tre serierunder, har du ikke tro på at det kan bli bedre utover i sesongen?

– Jo, det må jeg ha tro på. Jeg kommer til å fortsette og prøve å jobbe. Men foreløpig, har jeg ikke lyktes noe særlig, svarer han.

Mikkelsen måtte kaste inn håndkleet

Tidlig i andre omgang fikk keeper Kristine Mikkelsen, som ifølge Aasbø sto en meget god første omgang, en trøkk i magen etter en duell. 20 minutter ut i omgangen måtte hun kaste inn håndkleet. Dermed måtte utespiller Anne Biret Holmestrand ta på seg hanskene og stille seg i Surnadal-målet.

– Anne Biret gikk i mål og det fungerte helt greit. Den dama er så kald og rolig, at hun tror jeg vi kan bruke til hva som helst, sier Aasbø.

Jevnt med Sunndal og Nardo

Neste kamp for Surnadal/Søya/Todalen er hjemme mot Sunndal. Sistnevnte tapte sin kamp mot Nardo lørdag og står med null poeng etter tre serierunder i 2. divisjon.

– Tapte de mot Nardo? Gjorde de det, ja?

– Ja. 1-0.

– Jeg tror kanskje at vi, Sunndal og Nardo er på samme nivå, og kommer til å være ganske jevnt plassert utover, ja, sier han.