Vannføringen i Driva fortsatte å stige til rundt 672 kubikkmeter i sekundet natt til fredag. Deretter sank vannføringen noe - før den igjen økte på utover morgentimene fredag. Klokka åtte var vannføringen ved Elverhøy bru tett oppunder 700 kubikk i sekundet. Det nærmer seg nivået for 10-årsflom - som er 725 kubikk i sekundet.

OPPDATERT: Klokka 09.00 var vannføringen drøyt 704 kubikkmeter i sekundet ved Elverhøy.

- Dimensjonert for å tåle

Fiskesperra i Snøvasmelan skal tåle vannmassene, forsikrer Trond Haukebø, seniorrådgiver i Miljødirektoratet. Han var sjøl i Sunndal torsdag.

- Det er ingen problem med konstruksjonen. Den er dimensjonert for å tåle de påkjenninger som måtte komme. Den nye rista ser også ut til å fungere bra, sier han, og legger til at han observerte at stokker og greiner som kom med vannmassene så ut til å gli av rista.

- Kun noen få steder på rista har det hengt seg fast noen greiner, men det medfører ingen problem. Sperra fungerer etter hensikten.

Fiskesperra i Driva er konstruert for å tåle 1000-årsflom. En 1000-årsflom vil ha en kulminasjonsvannføring på 1182 kubikk, ifølge NVE.

I 2011 var det 50-årsflom i Driva. Enda større flom var det i 2003, da vannføringen kulminerte ved 991 kubikkmeter i sekundet. 2003-flommen er den nest største flommen som er registrert i Driva i den nesten hundre år lange dataserien fra Elverhøy bru - etter storflommen i juli 1932. 2003-flommen ble registrert som en 110-årsflom. I 1932 skal vannføringen ha vært 1254 kubikkmeter per sekund.

- Har kontroll

- Det eneste som bekymrer oss er vannstanden i dammen, i forhold til vanninntaket til brønnen for vann til gårdene på Snøva, legger Haukebø til.

- Vi har kontroll på situasjonen nå og har mulighet for tiltak.

Fiskesperra i Snøvasmelan er videovervåket, og Haukebø peker på at det dermed er mulig å følge med anlegget til enhver tid.

Les mer her.