Det kan bli reprisesendinger 17.mai - STREIK

Streik blant NRK-ansatte.
Nyheter

Lønnsforhandlingene mellom Journalistlaget i NRK og arbeidsgiverforeningen Spekter ender i streik. 1.700 NJ organiserte NRK-ansatte legger ned arbeidet. Dermed spøker det blant annet for de tradisjonelle 17. maisendingene på tv, i radio og på nett.

- Vi har en mulighet å sende gamle sendinger i reprise, sier juridisk direktør Olav Nyhus i NRK.

Spekter synes det er uansvarlig av journalistene å streike. Arbeidsgiverorganisasjonen sier det er tradisjon for å følge den ramma frontfagene er blitt enige om, og som Spekter tviholder på.

– Vi må redusere lønnsforskjellen mellom oss og andre store mediehus. Vi skal ikke nå dem igjen på lønn, men vi godtar ikke å tjene 110.000 kroner mindre i året, sier leder Richard Aune i NRKJ til NRK.