Det var ei desembernatt i fjor en sunndaling i 20-åra slo ned en annen ung sunndalsmann slik at han ble påført to brudd i kjeven. Etter hendelsen måtte han opereres, og det måtte settes på titanplater på bruddstedene.

I tingretten avga mannen nylig en uforbeholden tilståelse. Retten fant det bevist at han hadde forholdt seg som beskrevet i siktelsen, og at han handlet forsettlig da han slo.

Ved legemsbeskadigelser skal det som klar hovedregel reageres med ubetinget fengsel. Dersom helt spesielle eller ekstraordinære omstendigheter foreligger, kan samfunsstraff benyttes.

Nordmøre tingrett mente det i utgangspunktet ikke forelå slike omstendigheter, og pekte på at det her var snakk om voldsutøvelse begått under beruselse og i ungdomsmiljø. Imidlertid skal mannens tilståelse føre til fradrag i straffen. I tillegg hadde voldsutøvelsen en klar foranledning, ettersom nær familie av den siktede hadde blitt utsatt for vold forut før hendelsen den aktuelle desembernatta. Retten la også vekt på sunndalingens opptreden etter voldsutøvelsen. Han viste umiddelbar anger, og hjalp den andre både den aktuelle natta og de påfølgende dagene.

– Retten er kommet til at deler av fengselsstraffen kan gjøres betinget.

Mannen ble dømt til fengsel i 90 dager. Halvparten av fengselsstraffen ble utsatt med en prøvetid på to år.