Ole Solvik er født og oppvokst i Rindal, men som de fleste andre ungdommer dro han fra bygda for å utdannelse og jobb etter endt skolegang.

1. januar i år startet han i full stilling som er delt mellom daglig leder i Rindal Næringsforum og daglig leder i Rindal Idrettslag.

– Det er jo en stilling som ikke har eksistert før, og jeg har brukt disse månedene på å justere meg inn, og synes jeg har funnet en grei måte å fordele arbeidstida på mellom disse to stillingene, sier han.

Men så gjelder det uansett å utvise fleksibilitet i perioder for å kunne betjene arbeidsoppgaver som kommer på i forskjellige perioder.

De 20 siste åra har Solvik jobbet i Netcom/Telia og de 20 åra før det i Televerket/Telenor, så det har blitt en markert overgang når det gjelder arbeidsoppgaver.

– Jeg må nok innrømme at jobben med idrettslaget er morsomst med bakgrunn i min interesse for idrett. Når det er sagt, er det interessant å jobbe med næringsrelaterte saker også, sjøl om det nå viser seg at en trenger evner og interesse for å jobbe med næringspolitikk, og slik sett kunne påvirke politikere både lokalt og regionalt. Den biten trenger jeg nok litt tid på å komme inn i, sier han.

I stillingsinstruksen står det at overordna oppgaver blir samspill mellom næringslivet og Rindal kommune og sjølsagt samspill med medlemsbedriftene i næringsforumet.

Solvik har også funksjonen som førstekontakt i stiftelsen Lokalt Løft, der han gikk inn i styret allerede den gangen stiftelsen ble opprettet.

Lokalt Løft går inn som medeier i nyetableringer i en overgangsperiode og bidrar både med aksjekapital og rådgivning for nyetablererne.

Når bedriften er klar for å stå på egne bein, selger Lokalt Løft seg ut.

– Ellers består oppgavene i å organisere og planlegge aktiviteter som det månedlige lunsjmøtet. Neste møte blir på Bergmoen Snekkerfabrikk nå 25. mai der vi blant annet får en orientering fra plansjef Sivert Dombu angående Næringsplan for Rindal kommune, sier han.

Han påpeker også at det grundige og gode arbeidet med næringsplanen nærmest direkte har resultert i opprettelsen av stillinga som leder for næringsforumet.

Det dreier seg (foreløpig) om en treårig prosjektstilling finansiert av midler fra Møre og Romsdal fylkeskommune, Lokalt Løft og Rindal kommune – samt fra medlemsbedriftene.

– Så her er det midler fra Møre og Romsdal inne i prosjektet. Hvilke følger får det for stillinga at Rindal kommune blir del av Trøndelag fylke fra nyåret?

– Der har vi fått garanti fra Møre og Romsdal at det ikke skal få noen følger i og med at midlene til prosjektstillingen allerede er satt av, forteller han.

Men så ligger det sjølsagt et ønske om at dette skal bli faste stillinger så snart prosjektperioden er unnagjort.

– For øvrig har jeg brukt noe tid på å få det interaktive kartet over Rindal opp og gå igjen. Dette har ligget på en kommunal server, men av ulike årsaker har det ikke fungert. Nå har vi fått det over på samme publiseringsplattform som Rindal IL og Trollheimsporten, og der fungerer applikasjonen.

Ellers opplyser han at næringsforumet har stått for diverse arrangement som kurs i salg og markedsføring med Erling Næss og Inga Dalsegg som kursledere. De har også hatt en advokat på besøk til å forelese om de nye personvernreglene (GDPR).

– Og så har jeg sjølsagt gjennomført en rekke bedriftsbesøk for å bli kjent med næringslivet i bygda og få et innblikk i hvilke utfordringer som gjelder for hver enkelt bedrift.

Og så har han sjølsagt egen beskrivelse for stillinga som leder for Rindal Idrettslag.

Det dreier seg mye om å ta unna administrativt arbeid med medlemslister, kontingent og liknende, salg av sponsoravtaler, søknader om offentlige midler samt ansvar for oppfølging og bruk av Rindalshallen.

– Vi jobber også med å implementere organisasjonsplan for Rindal IL basert på retningslinjer fra Norges idrettsforbund. Det kan høres ut som en byråkratisk greie, men er et viktig dokument der du skal kunne finne alt som angår idrettslaget.

– Hvordan er det med rekruttering til styre og stell?

– Det er jo den store utfordringen for de fleste lag og organisasjoner det. Med en fast stilling som leder, tar jo det bort mye administrativt arbeid, noe som bør kunne gjøre det enklere å ta på verv i styret i laget, mener han.

– Hva har vært den største overgangen for deg?

– Den største overgangen har nok vært på privaten. Med nybygd hus i Seljebrekka har jeg fått kort arbeidsveg – sammenliknet med jobben i Telia der jeg jobbet dels i Trondheim og dels i Oslo. Det ble veldig mye reising. Nå har jeg fem minutter til det meste, samt tilgang til Trollheimen med sine mange flotte turmål. Jeg har skaffet meg boka til Trond Børsting, «Toppturer i Trollheimen». Trollheimen har hele 235 såkalte smultringtopper – altså topper over 1.000 meter. Der finner jeg mange nye turmål, og har vel så langt ikke klart mer enn rundt 60 av disse toppene, smiler han.

Fem kjappe:

Hvem synes du fortjener ei rød rose?

– Det må bli pensjonistene i dugnadsgjengen på skistadion. Vi gjorde jo litt stas på dem med kakelag tidligere i vår, men de fortjener absolutt ei rose i tillegg.

Hvilken sak i dagens nyhetsbilde opptar deg mest?

– Jeg har nok distansert meg litt fra nyhetene med at jeg har fått større avstand til der ting som terroranslag kan skje. Jeg tenkte mer på det da jeg jobbet mye i Oslo, men fremdeles går en jo og venter på neste anslag og hvor det kommer til å skje. Det er nok bare et tidsspørsmål.

Hvordan ser drømmehelga di ut?

– Da blir det en dagstur på en fjelltopp i flott vær slik at en kan vandre i shorts. En liten bris som holder fluene på avstand kan være del av drømmehelga. Å nyte utsikten fra fjelltoppen, og siden komme heim og ta en iskald pils på verandaen. Jeg fikk faktisk ganske mange slike drømmehelger i fjor sommer.

Du vinner to millioner kroner. Hva vil du bruke pengene til?

– Jeg måtte vel ha delt med junior som bor i Trondheim. Den siste millionen kunne vel være grei å ha stående som backup.

Hvilken årstid liker du best, og hvorfor?

– Det er våren – fra mars til juni når trekkfuglene kommer tilbake med fuglesang om morgenen og det grønnes i skogen.