Sunndal Kiosk AS er slått konkurs etter begjæring fra skatteoppkreveren i Oppdal.

Det var tirsdag denne uka konkursbegjæringen ble behandlet i Nordmøre tingrett.

– Vi har forsøkt i det lengste å få noen til å overta kiosken og selskapet, men uten hell, sier Terje Olsen, styreleder i Sunndal Kiosk AS.

I første omgang ble konkursbegjæringen utsatt fra 30. april og fram til tirsdag, ettersom selskapet kunne vise til å være i samtaler med en seriøs kandidat om videre drift.

– Når dette ikke førte fram, ble tida for knapp til eventuelt å finne andre, sier han.

Olsen legger til at Mix-kjeden sentralt også stiller spørsmål ved om det lar seg gjøre å drive en kiosk med en slik beliggenhet. Det har vist seg å være vanskelig å drive kiosken i butikksenteret lønnsomt. Flere har prøvd – og mislykkes. Så seint som i februar i fjor ble konkurs åpnet i Øra Kiosk, før nye drivere kom på banen, etablerte Sunndal Kiosk og åpnet dørene på nytt.

Lønnsgarantifondet sikrer at de ansatte får den lønna de har krav på. Det var fem ansatte i selskapet. Bostyrer for konkursboet er Inger Grete Lundemo.

Bingohall

Sunndal Kiosk AS har vært eid av Spill Sunndalsøra AS. Spillselskapet eier også Sunndal Bingo AS. Driva har tidligere omtalt planene om å starte opp bingo- og spillehallen Route 66 vegg i vegg med kiosken og med samdrift i de to lokalene. Planen var å åpne i desember i fjor. Imidlertid trakk partneren Mix Molde seg fra samarbeidet. Ifølge Olsen var det partneren i Molde som var initiativtaker til å overta kiosken.

– Vi beklager sjølsagt konkursen, men kioskdrift har vi aldri hatt noen ambisjoner om å drive sjøl, sier Olsen.

Han understreker at bingoselskapet ikke er berørt av konkursen.

– Noen av de ansatte har kun arbeidet ekstra i kiosken og blir ivaretatt av lønns- og garantifondet. Andre ansatte har hele tida vært ansatt i bingoselskapet og vært lønnet derfra. De vil sjølsagt fortsette. Når vi så åpner bingodriften, vil de kioskansatte ha førsterett til jobb i bingoen, forsikrer Olsen.

Ikke først i Sunndal

Han legger til at leiekontrakten med huseier Amfi Sunndal omfattet både bingolokalet og kiosklokalet.

– Det kan derfor bli vanskelig å fortsette eller åpne kun bingo – uten kiosk – med samme gunstige betingelser vi hadde i leiekontrakten, tror han. Han understreker at Amfi har gjort sitt ytterste for å hjelpe til i en krevende situasjon.

Tidligere har Olsen sagt til Driva at det bingo- og spillkonseptet de planlegger å etablere i Sunndal, vil være noe helt nytt i Norge, som vil være gjenstand for mye oppmerksomhet.

– Det nye bingokonseptet er klart til lansering, forteller han.

– Den opprinnelige planen var å åpne på Sunndalsøra som første sted i Norge. Det får vi nok ikke til, men vi jobber med alternativ, sier han.