GJEMNES: Torsdag ettermiddag sendte Møre og Romsdal Frp ut en presseinvitasjon i forbindelse med at Sylvi Listhaug og Frank Sve skal på tur til Gjemnes, Molde og Kristiansund neste uke. På programmet sto blant annet et møte i Angvika om deponiplanene på Raudsand.

Ønsker ikke å stå fram

En times tid etter at invitasjonen ble sendt ut valgte imidlertid 3-4 av gjestene å trekke seg fra møtet dersom deres navn ble offentliggjort, de ble omtalt av pressen eller tatt bilde av. De planlagte deltakerne på møtet frykter for hets mot seg selv og familien.

- Jeg skal helt ærlig si at jeg ikke visste at saken var så betent da jeg sendte ut pressemeldingen. Nå ser vi oss nødt til å avlyse deler av programmet, sier rådgiver Anne Marie Fiksdal i Møre og Romsdal Frp.

Frykter hets

På møtet var det planlagt en rekke gjester med tilknytning eller meninger om deponiplanene på Raudsand. Fremskrittspartiet i Møre og Romsdal har tidligere uttalt at de er imot planene.

Årsaken til at gjestene ikke ønsker å stå fram skal være frykt for hets og sjikane dersom de står fram med sin mening om et eventuelt nytt deponi av farlig avfall på Raudsand.

- Hvis en person opplever hets og sjikane, og derfor opplever det som vanskelig å stå fram offentlig så har jeg forståelse for det. Det er dumt at det blir slik. Det er et problem for demokratiet om en blir redd for å stå fram med sine meninger, sier Fiksdal.

Møtet skal imidlertid fortsatt holdes, men som et lukket møte. I etterkant vil Sylvi Listhaug og Stig O. Jacobsen oppsummere møtet for pressen. Møtet skal holdes onsdag neste uke.

Videre på programmet er det planlagt et medlemsmøte for Frp i Kristiansund tirsdag, et besøk til Flemma i Gjemnes med tema samferdsel og Molde på onsdag.

Denne saken ble først publisert på rbnett.