Allerede like etter midnatt ble det kjent at Britt Elin Drågen hadde tatt sesongens første Driva-laks.

At stemningen på Sjølandneset neste morgen var den aller beste var derfor bare rett og rimelig.

Nestleder i Sunndal jeger- og fiskeforening Erik Smiseth er relativt optimistisk på egne vegne.

- Jeg endte opp med 12 stykker i fjor – kan kanskje håpe på noe lignende i år, sier han. Den største han fikk i fjor var på 14,7 kilo, forteller Smiseth, som har fisket i Driva siden 1971. Før den tid var han viden kjent som en svært habil kreofisker i Ulvåa.

Tre på fem kast!

Einar Mæhle kan også se tilbake på en svært bra fjorårssesong, da han tok 11 lakser, der den største var 11 kg. Litt spesielt var det at han en dag tok tre lakser på fem kast. Året før der igjen tok han for øvrig 12 lakser. Einar har for øvrig været medlem i jeger- og fiskerforeninga siden 1962. Oppvokst på Lensmannsbakko på Mæle som han er, var det naturlig at han ble fisker, slik som flere av søsknene også har blitt.

– Fiskara all’ i hop, sier Einar om den saken.

Per Lange bor også på Sunndalsøra, og kommer opprinnelig fra Eidsøra. Han har nå fisket i fem år her i Driva – tidligere har han også fisket på Lønset. Men han framhever at han på ingen måte kan konkurrere med Erik eller Einar når det gjelder fangstmengder.

Erik Bråthen og Jørn Fagerhaug er begge fra Stange, og de ankommer Sjølandneset via sykkel. Disse er to av de virkelige veteranene i elva, Erik siden 1986 og Jørn siden 1992 og de har tilhold hos Gunnar Sande.

– Hvor lenge vi blir værende, spør du? Helt til vi blir jaga, sier Erik med glimt i øyet.

Naturen ordnet med startsalutten

Det ble for øvrig en noe spesiell opptakt til årets laksesong med et kraftig tordenvær som slo til rett før midnatt.

– Det var en «heavy» opplevelse, sier Erik Smiseth.

Som nestleder i foreninga benytter han enhver anledning til å framsnakke elva. Også leder i fiskeutvalget, Svein Haugen, som etter hvert har dukket opp, samtykker i det. Den som har vært tilstede på møter i Sunndal jeger og fisk har ellers ikke kunnet unngå å merke seg til dels skarpe og engasjerte diskusjoner mellom de to sistnevnte, spesielt i synet på bekjempelsen av Gyrodactylus Salaris i Drivavassdraget.

– Her har jeg lyst til å påpeke at disse diskusjonene kun har gått ut på at vi to har hatt forskjellig syn i denne saken. Utenom dette er vi veldig gode venner, forsikrer Smiseth, noe Haugen slutter seg til. Haugen framhever også at det er positivt at man har opplevd godt salg av fiskekort, så dette lover bra, sier han.

Etter en så vellykket start er det bare å vente i spenning på fortsettelsen.

Og skulle det være noen som fortsatt er i tvil om det å tilbringe en del tid på elvebredden er sosialt, så er vår anbefaling som følger: Ta en tur langs Drivapromenaden, og legg gjerne inn noen pauser underveis.