- Er det noen som kan ha informasjon om hvem dette kan være sin sekk? En brekt planke lå i retning mot platået, politi er varslet. Om vedkommende ser dette bes du ta kontakt med politiet, skriver Mona Agnete Børset i et innlegg på Facebook.

Hun har lagt ved flere bilder som viser området - og planken og sekken. Det kan se ut som at noen har kastet sekken først og deretter har forsøkt å følge etter på planken.

- Ekkelt og skummelt, sier Mona. Hun håper vedkommende har kastet sekken først og så ombestemt seg - og likevel valgt å ikke følge etter.

Kontaktet politiet

Det var lørdag Mona var på Stikk UT!-tur på Ekkertind i Sunndal og gjorde oppdagelsen. Nå håper hun eieren av sekken vil gi lyd fra seg.

- Jeg prøvde å få tak i sekken for eventuelt å finne ut hvem den tilhører, men klarte det ikke. Jeg forsøkte å spleise sammen to staver, men de rakk likevel ikke fram til sekken, forteller hun.

Mona har ikke hørt mer fra politiet - etter å ha sendt dem bilder av sekken og området, samt bilder av registreringene i turbøkene fra både Vollasetra og Ekkertind.

Flere har tatt kontakt

Operasjonsleder Arild Reite ved politiets operasjonssentral sier til Driva søndag ettermiddag at det er flere som har tatt kontakt med politiet og meldt fra om sekken. Som følge av henvendelsene ble det lørdag tatt kontakt med flere av turgåerne som de siste dagene har skrevet seg inn i boka på Stikk UT!-posten Ekkertind.

- Flere sa da at sekken har ligget på stedet i flere dager. Den ser værslitt ut og derfor tror vi den kan ha ligget lenge. I samråd med hovedredningssentralen valgte vi derfor å konkludere med at dette er noe noen har kastet fra seg, og at det ikke er snakk om noe uhell eller ulykke, sier Reite.

Sekken ligger på et platå rundt 400 meter fra Stikk UT!-postkassa på Ekkertind. Platået er vanskelig å komme til. Politiet vil derfor ikke anbefale folk å forsøke å få tak i den.

- Dette får forbli et mysterium inntil videre.

Ekkertind er en krevende tur, i den røde kategorien på Stikk UT!-kartet. 1189 meter over havet - og gjerne omtalt som Sunndals svar på Prekestolen.