For her var det varierte aktiviteter for barn og voksne hele dagen. Det startet med frokost og avsluttet med musikk og sang ved Maja Løvik.

Nærheten til sjøen var godt utnyttet. Her kunne de som ønsket det ta en tur til oppdrettsanlegget til Lerøy Røe med båt fra kaia. For barna gikk en Eliasbåt i fart hele dagen. Her fikk barn og voksne ta en tur. Først ble de sikret med vester, og så bar det ut på fine rundturer.

– Vi har lånt denne båten fra Redningsselskapet, sa skipper Gunnar Kåre Røe.

Og borte i sandfjæra var det tilbud med kanopadling og SUP-brett. Idrettslaget sto bak disse aktivitetene.

Volleyballbanen var ny. Den ble åpnet med kamp mellom lag 1 og lag 2 fra Halsanaustan. Ungdommene spilte på en flott gressbane, men snart skulle det komme sand på banen.

– Dette skal bli en sandvolleyballbane, men sanda er forsinket. Den får vi før St Hans, og da skal den innvies, sa en av tilskuerne.

Einar Oterholm imponerte med kjemishow. Han grilla pølse ved hjelp av solenergi, og han laga softis med avkjølt flytende nitrogen og fløte, sukker og egg. Opptredenen da han lå på spikermatte var sterk nok. Men han tok et ekstra nummer der han hadde lecablokk på magen og en stein på toppen som medhjelperen knuste. Heldigvis kunne vi konstatere at mannen var like god etterpå.

Kjerringbæring var et av de siste innslagene. To lag stilte. Solveig Aarset Vatten og Per Anton Vatten utgjorde det ene laget. På det andre laget var det Berit Hauge Aakvik og Jo Vaagaasarøygard. To runder på gressplenen ble unnagjort i en fei, og Berit og Jo ble vinnere.

Lisa Aasbø ble utpekt som ansvarlig for arrangementet, men hun ville ikke kalles sjef.

– Vi har en komité i ryggen. Dette er et resultat av samarbeid mellom frivillige lag og organisasjoner, lokalutvalget på Halsa og næringslivet på Halsanaustan. Det skal være en folkefest, og I dag har vi lyktes godt. Vi er sponsa av Gjensidige og Surnadal sparebank.

Aktivitetene er så mange at det er travelt å få med seg alt.

Grendadagen ble arrangert for 5. gang, og den gjentas annethvert år. Planene for dagen ble oppfylt med unntak av innlevering av sildball til konkurranse.

– Kanskje sildballkokerne har pensjonert seg, undret Lisa Aasbø.

Gøran Bolme var konferansier og den som holdt styr på alle de forskjellige innslagene. Han var også dommer i volleyballkampen og i kjerringbæringkonkurransen. I tillegg hadde han gitaren med. En trivelig dag for unge og eldre ble jennomført i et alldeles gnistrende sommervær. Hatten av for det levende lokalmiljøet som slo ut i full blomst denne dagen.