Kristian Finborud passer ekstra godt til å stille ut ved Rindal Skimuseum med sine mange trykk med ski og skiturer.

Finborud er født i Porsgrunn, men har i en god del år nå hatt sitt atelier på Voss.

Noen blir overrasket over hans mange kystbilder siden han har utgangspunkt på Voss, men han har sjølsagt med seg sine barndomsminner fra Bamblekysten i Telemark.

Han veksler mellom humoristiske trykk og mer stemningsfulle landskapsbilder med en teknikk som omfatter etsning og sukkerakvatint.

Teknikken sies å få fram et veldig fint lys og gjennomskinnelighet i bildene, noe Finborud mestrer til fulle.

Alle som kommer innom Rindal kunstlags utstilling i Løsetlånna på Skimuseet mellom åpningsdagen 30. juni og 8. juli kan se det med egne øyne.

Men ingen kunstvandring uten flere utstillinger å vandre mellom.

Det hele starter på Inga Dalseggs atelier i Dalalåven, der hun har invitert sin gode venn og fotograf Nathan Lediard til å stille ut sammen med henne.

Hun tenkte det kunne passe godt med litt foto i et jubileumsår sammen med sine egne malerier.

Inga stiller også ut foto. Det dreier seg om aktfoto av henne sjøl fra rundt den tida hun kom flyttende tilbake til Norge.

De færreste lar seg vel sjokkere av vel utførte kunstfoto, men da hun la noen av bildene ut på Facebook som en liten forhånds til jubileumsåret, oppnådde hun i alle fall å bli utestengt fra Facebook – som vi kan si har et litt anstrengt syn på dette med nakenhet.

Uansett – en utestengelse fra Facebook på urimelig grunnlag kan bidra til å gjøre utstillingen litt mer kontroversiell og dermed interessant for publikum.

Dalalåven er altså først ute lørdag 30. juni.

De første åra var det bare en time mellom utstillingene, og veldig travelt for publikum å få med seg åpningen på Skimuseet, så i år har Rindal Kunstlag lagt sin utstilling til halvannen time etter åpningen i Dalalåven.