Ei natt på Hovsnebba:

"Det dundrer noe voldsomt rundt meg. Når det lyner, så freser det gjennom lufta. Det er som om lufta er av hardt papir og rives i stykker"

Sunndalingen Oddvar Olafsen beskriver uværet som overrasket ham da han overnattet på Hovsnebba.

Toppen: Hovsnebba med toppvarden 1554 moh. Bak toppen er et parti som er litt lavere med et lite flatt område. Denne plassen var tenkt til å tilbringe natta.  Foto: Oddvar Olafsen

Nyheter

I dalen som fører opp mot pinaklene på nordenden av Hovsnebba ligger det snø. Da er det også vatn å finne. Akkurat nå er det bare en tanke i hodet, vatn. Nede på Sunndalsøra var det over 25 steikende varmegrader denne ettermiddagen siste dagen i mai. Det har vært helt stille oppetter lia, forbi Flaggnuten til jeg kom hit. Nå danser en svak nordlig bris over fjellsida. Med vilje valgte jeg å la være å fylle vassflaska nede. Vekta på sekken var tung nok likevel. Vannflaske og kropp fylles av naturens edle rennende vin.