MOT - sykkelaksjon for Birgit

Samler inn penger til utstyrsfond for Paralympiske utøvere.

MOT-gjengen i Surnadal ber folk om å stille foran Surnadal Kulturhus søndag 17. juni for å støtte opp om "Birgit Skarsteins utstyrsfond for paralympiske utøvere".  Foto: MOT

Nyheter

Pressemelding: MOT, Sykkelprosjekt – for Birgit Skarstein – I regi av MOT

Søndag 17. juni arrangerer vi i MOT fra Surnadal og Rindal, innsamlingsaksjon for MOT sin sykkelaksjon: «Birgit Skarsteins utstyrsfond for paralympiske utøvere». Dette vil finne sted ved Surnadal Kulturhus fra klokken 16:00. 

Det vil bli salg av kaker og lodd, hvor du kan vinne flotte MOT-premier. For de mer aktive besøkende, vil det bli noen leker og konkurranser. Thon Hotell Surnadal sponser overnatting til Rune Olsen, som kommer syklende.

Aksjonen går ut på at regionssjef for MOT Trøndelag, Rune Olsen, skal sykle hele veien fra Levanger og ned til Bergen - på el-sykkel vel å merke - for så å sykle opp til Trondheim. Alt i alt er ruta 1600 km. Rune skriver følgende:

«Det hele starta med at min datter som studerer i Bergen spurte om vi kunne sykle Bergen-Trondheim. Så fikk jeg ideen om å sykle med MOT-logoen og samle inn penger til Birgit. Birgit er en fantastisk MOT-ambassadør. Det gikk ikke helt som hun hadde tenkt under OL i Pyeongchang. I media er hun ydmyk og sier det er så mye annet enn gull og medaljer som betyr noe i livet. Birgit nevnte at hun har betalt kjelken sin selv og at det er dårlig at paralympicsutøvere ikke får så mye midler til samlinger som de funksjonsfriske. Det må vi få gjort noe med!»

Det er et omfattende program Rune Olsen har lagt opp der han vil besøke følgende steder på ruta: Magneten Kjøpesenter, Levanger, Trondheim, 17. juni: Rindal og Surnadal, 18. juni: Tingvoll og Skodje, Spjelkavik, Stryn og Byrkjelo, Rutledal, Manger og Knarvik, Torgallmenningen Bergen, Førde, Olden, Loen og Ørsta og til sist - 25. juni besøker han Molde og Halsa.