Fylkespartiet sendte onsdag ut det første høringsutkastet til valgliste foran fylkestingsvalget til neste høst. Listeforslaget toppes av Frank Sve fra Stranda, foran Geir Stenseth fra Ålesund og Margareth Hoff Berg fra Molde. Første nordmøring på listeforslaget er Jan Steinar Engeli- Johansen, Averøy på fjerdeplass. Roger Bach fra Tingvoll står på 8.plass, Nils Petter Tonning, Surnadal på 19.plass og Ann-Karin Sæther fra Sunndal på 20.plass.

Lokallagene har frist på seg til 10. august med å komme med kommentarer og forslag til endringer til lista. Nominasjonskomiteen skal etter denne fristen utforme den endelige lista som skal offentliggjøres innen 20 august. Nominasjonsmøtet holdes på Idahall i Tomrefjord 27 oktober.

Stig Rune Andreassen fra Sunndal er ikke å finne på listeforslaget. For fire år siden sto han på 8. plass. Fremskrittspartiet har seks representanter i fylkestinget. Andreassen er i dag vararepresentant.

– Det er ikke det at jeg ikke vil, jeg har rett og slett ikke tid. Jeg bruker mye tid på jobben og på lokalpolitikken. Fylkespolitikken medfører en del reising og jeg er kommet til at jeg rett og slett ikke har tid.

–Hva med lokalpolitikken. Du er aktuell som Fremskrittspartiets ordførerkandidat?

– Det er en del ting som må avklares også i lokalpolitikken og jeg vil bruke sommeren på å tenke meg om. Jeg ser at enkelte lanserer meg som ordførerkandidat, men dette er urealistisk dersom vi ikke får etablert en brei borgerlig koalisjon. De borgerlige partiene er helt avhengig av å samle seg om det skal være mulig å fravriste Arbeiderpartiet flertallsmakta i Sunndal. Da må det jobbes godt. Minner om at Arbeiderpartiet har rent flertall i kommunestyret i dag. I tillegg har de med SV sine to representanter og har budsjettsamarbeid med Senterpartiet. Men ja, det hadde vært sunt for demokratiet med et skifte, sier Andreassen.