I februar i fjor tok Sæterbø Hus & Hage over Skei Fargehandel i Surnadal og fra juni i fjor ble butikken en del av konseptet Happy Homes. Nå tar butikken altså navnet «Happy Homes Sæterbø».

– Det er så mange navn involvert her, med både Skei Fargehandel, Happy Homes og Sæterbø Hus & Hage, at for å gjøre det litt enklere både for oss sjøl og for kundene slår vi nå sammen «alt» til navnet Happy Homes Sæterbø, forteller daglig leder, Jan Erik Sæterbø.

I forbindelse med navnebyttet har gjengen i butikken lagt opp til en skikkelig «festuke» fra mandag til lørdag i uke 25, altså kommende uke.

– Vi får besøk av våre største leverandører, som for eksempel Gjøco, Golvabia og Tarkett, med flere. Så da vanker det mange gode tilbud hver eneste dag, også tilbud litt utenom det vanlige, sier han.

Fra 12-tida hver dag byr de dessuten på grillmat, og det er også kaffe å få for den som har lyst på det.

Positivt med festival

De venter mye folk og travle dager hele uka, og ikke minst med tanke på helga, når det er klart for årets utgave av Norsk Laksefestival. Festivalen betyr storinnrykk til Surnadal, noe også denne butikken vil prøve å dra nytte av.

– Det er dumt å ikke benytte anledningen til å bidra til at dette blir enda litt artigere, prøve å gjøre noe ut av det og bli en del av den festen laksefestivalen tross alt er, mener Sæterbø.

Det blir med andre ord mye å se og gode tilbud alle disse dagene i butikken som har det aller meste en trenger til oppussingen. «Festuka» i butikken avsluttes lørdag.

– Ta turen innom her og se da vel, oppfordrer gjengen, som håper på mye besøk framover.

Godt fornøyde kunder

I takt med årstidene er det ulike tema i butikken, og akkurat nå foregår mye aktivitet utendørs med maling, terrassebeising, båtliv og liknende, så da er temaet naturlig nok «sommer og fritid». Ellers er det mye som foregår for tida, gjengen har nok å henge fingrene i.

– For eksempel lager vi ny webside, vi skal ha arbeidsklær med nye logoer, firmabilen er nylig foliert og det er generelt veldig mye å gjøre, smiler lederen. Men kundene har de alltid tid til, her er kundene alltid velkomne og Sæterbø tror de stort sett er fornøyde.

– Det er et jevnt bra trykk med kunder her hele tida, og det virker som de er veldig fornøyde, sier Sæterbø.

Interiørkonsulent Ingrid Aarsnes smetter inn at de gjerne vil høre mer om hva kundene har behov for og hva de er interesserte i å finne i butikken her.

– Til høsten skal vi forresten ha en kundekveld der vi får besøk av en interiørarkitekt, så det blir veldig artig, sier hun.

Lærer av hverandre

Aarsnes forteller at mange kommer innom for å få tips og råd om farger og interiør.

– Det går mye på hvilke farger og stil som passer inn med det de allerede har, og så er det mange som gjerne vil våge litt nye ting og trenger råd eller ideer om det. De spør generelt om mye forskjellig til alle rom i huset, så jeg lærer mye av kundene og de lærer sikkert litt av meg, smiler hun.

– Det er i alle fall tydelig at det er et behov for slike interiørtjenester, så dette skal vi prøve å fokusere enda mer på framover, mener Sæterbø.

Ellers er nyansatte Anders Polden under opplæring i butikken når vi er innom.

– Anders startet mandag, så det er mye nytt å sette seg inn i nå i begynnelsen. Men han er en veldig flink ungdom som lærer fort, så det går veldig bra, sier Sæterbø.

Og en annen ungdom, Johannes Aasen, har praksisplass her og blir lærling som anleggsgartner til høsten. Han får også skryt av Sæterbø, som også sjøl er anleggsgartner.

Omsatte for 9 millioner

Perioden fra overtakelsen i februar 2017 og fram til nå har vært en travel, men god tid for selskapet, som tar på seg det aller meste av oppdrag både innendørs og ute.

– Det har vært hektisk ja, men det liker vi. Det har i alle fall vært et lærerikt år med mye å sette seg inn i, men det går veldig bra, smiler Sæterbø, som skryter av alle de andre han har med seg.

– Vi har dyktige håndverkere og ansatte, og vi har en kjempedyktig styreleder i Kjetil Brandmo, som også er daglig leder i Happy Homes-kjeden. Det er veldig betryggende å ha sånne som han bak seg, et godt styret er viktig, fastslår han.

I fjor var omsetningen på tett oppunder 9 millioner kroner, og det er nå totalt 20 ansatte.

– Vi har 13 fast ansatte, pluss tre som har praksis her nå og som blir lærlinger til høsten, samt tre tilkallingshjelper. Og det er også ansatt ny driftssjef som starter snart, så da blir vi 20 totalt, forteller Sæterbø. – Det er godt vi har mange kunder og mye å gjøre!

Brandmo sier de har som mål å etablere seg som en seriøs arbeidsgiver som er stolt over å tilby mange lokale arbeid.

– Vi håper å bidra til at folk bosetter seg i Surnadal – og at ikke alle må flytte fra Norge fineste plass, smiler han.