Dette er et kraftig lavtrykk for årstiden, skriver Meteorologisk Institutt i en oppdatering klokka 10.17 torsdag 14. juni.

Et stormsenter på 970 hPa ligger torsdag morgen nord for Skottland. Videre utover dagen ventes det å bevege seg videre nordøstover mot Norskehavet. Det vil i dag, torsdag, gi kraftig vind og og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge, og sør i Trøndelag.Fra natt til fredag vil lavtrykket bevege seg sakte nordover, og gi mye vind på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.Det blåser torsdag morgen sørlig sterk kuling på kysten av Vestlandet, og vinden ventes lokalt å øke ytterligere, til full storm ved Stad. Det ventes også sørlig liten storm i fjellet i Sør-Norge, fra Jotunheimen og nordover. Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, fra torsdag ettermiddag omkring 25-35 m/s i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, i Hordaland og sør i Trøndelag ventes vindkast omkring 25-30 m/s.

I kveld dreier vinden på sørvest. Hordaland ventes faren å være over i løpet av natt til fredag, i Sogn og Fjordane og indre strøk sør i Trøndelag vil det lokalt være mye vind til og med fredag ettermiddag. I Møre og Romsdal minker vinden fredag kveld.

Sunndal kommune skriver i en Twitter-melding torsdag at det kan være kraftige kastevinder i vente lokalt, som nebbvind: